27 mei 2013

het lijkt wel de normaalste zaak van de wereld...


Het lijkt wel of het de normaalste zaak van de wereld is, we horen niks anders dan dat mensen worden vermist en helaas dood terug worden gevonden. Zelfs kinderen die dood worden gevonden,dit doet uiteraard veel pijn bij vele mensen.Uiteraard is het verschrikkelijk en enorm triest voor alle nabestaande. 

De geruchten over wat er nou allemaal speelt of heeft gespeeld dat is altijd raadsel en dit houdt de media enorm en soms extreem bezig.Maar het lijkt wel of het steeds vaker gebeurt en de media er van smult... Dit is mijn beleving en benieuwd naar jullie beleving?

Gepost door BIANCA in Actueliteit, Emoties | Commentaren (3)

05 februari 2013

Brandweer gaat boetes uitdelen bij loos alarm

 

(Novum) - De brandweer gaat boetes uitdelen aan bedrijven en instellingen waar het brandalarm geregeld afgaat, terwijl er helemaal geen brand is. In Rotterdam gaat binnenkort een proef van start waarbij eerst een minuut lang wordt geprobeerd te achterhalen of het wel echt nodig is om uit te rukken na een automatische brandmelding.

Brandweer gaat boete uitdelen bij loos alarm

Een brandweervoertuig rijdt zes tot acht keer op een dag voor niets uit, zegt een brandweercommandant tegen RTV Rijnmond. "Voor onze praktijk betekent dat dat onze medewerkers heel vaak voor niets met toeters en bellen de straat opgaan, licht directeur van de Rotterdamse brandweer Annemarie van Daalen toe tegen de regionale zender. "Dat heeft consequenties voor de veiligheid en mogelijk voor andere branden, omdat een voertuig dan niet inzetbaar is.

Voor een deel komt dit door onachtzaamheid, weet de directeur. "Bedrijven zijn zich te weinig bewust van de verantwoordelijkheid die ze hebben om dit soort systemen goed te laten werken. Er wordt toch gerookt, er is stoomvorming bij een pantry, of er worden werkzaamheden uitgevoerd naast een brandmelder zonder dat die is uitgezet."

Het probleem speelt al jaren en dat is Van Daalen zat. "We gaan de veelplegers bij wie echt niets verbetert boetes opleggen." Vooral in zorginstellingen en de bouw zou het vaak misgaan. Ze hoopt binnen nu en twee jaar een drastische verlaging van het aantal valse meldingen te bereiken. Ondertussen wordt met de branche en andere regio's gekeken naar de apparatuur.

Ook wordt gewerkt aan een landelijk actieprogramma. De brandweerleiding vindt dat de politiek de wetgeving aan moet scherpen om bedrijven te dwingen hun alarminstallaties op orde te hebben, aldus de regionale zender. De NOS weet te melden dat elke keer dat de brandweer uitrijdt ongeveer achthonderd euro kost.

bron: 3febr '13 - nieuws.nl

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

26 januari 2013

Help S.M.A. de wereld uit!

 

552746_406182269466942_1208894323_n.jpg

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (0)

21 januari 2013

Ruim 300.000 blog bezoekers


Ik heb vandaag de 300.000 blog bezoeker mogen verwelkom allicht weet ik niet wie diegene is maar ik ben er enorm blij mee. Mijn blog bestaat op 22 januari, 6jr!!!! Dat houdt in dat ik 50.000 bezoeker per jaar mogen verwelkomen op mijn blog...

Momenteel heb ik per maand ruim 8000 bezoekers. dat is helemaal toppie....!!! Blijf uiteraard komen en plaats gerust je reacties bij de blog berichten.

552575_355842777842884_1271894872_n.jpg

 

17 december 2012

Italianen worden verplicht om aangereden hond te helpen


Automobilisten en andere weggebruikers in Italië moeten vanaf eind dit jaar aangereden honden, katten en andere dieren helpen. Het doet er niet toe of zij zelf het ongeluk hebben veroorzaakt. Automobilisten moeten het dier in hun auto laden en naar de dichtstbijzijnde dierenkliniek brengen. Daarbij mogen zij voortdurend claxonneren en rode verkeerslichten negeren.

Op 27 december wordt een wet van kracht die het parlement 2 jaar geleden aannam. Het ministerie van Transport onderstreept dat de wet voor alle weggebruikers geldt. Automobilisten moeten wagens met een gewond dier voorrang geven en de politie mag de chauffeur die de verkeersregels negeert, niet beboeten.

Volgens Italiaanse media is de wet uniek voor Europa. De krant Corriere della Sera schrijft dat de volgende stap mogelijk de instelling van een alarmnummer wordt om ongelukken met dieren te melden.

de bron 15 dec. '12 : http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/3364075/2012/12/15/Italianen-worden-verplicht-om-aangereden-hond-te-helpen.dhtml

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

16 december 2012

Bultrug "Johannes"

'Bultrug had gered kunnen worden'

zondag 16 dec 2012, 15:59

De bultrug op de zandbank Razende Bol had gered kunnen worden. Meerdere natuurorganisaties zijn ervan overtuigd dat zij bultrug Johannes terug naar zee hadden kunnen brengen als de overheid ze die kans had gegeven.

Dierenbeschermster Lenie 't Hart: "We hadden hem gewoon kunnen redden als er vanaf dag één goede communicatie was geweest met mensen die in de praktijk werken en de wetenschappers. We zijn heel verdrietig. Dit betekent ook dat in Nederland moet worden gevochten om een dier in leven te houden of om een dier dood te laten gaan. De mensen die hem dood wilden, hebben gewonnen."

Burgemeester

Volgens de dierenactivisten van Sea Shepherd ging het om een jong en relatief licht dier. "Waarom heeft Nederland, dat toch bekendstaat om bergingswerkzaamheden, dit niet kunnen klaren? Er waren al bedrijven die wilden helpen en die zeiden dat het goed te doen was. De techniek was er, de kennis was er en het geld was er en uiteindelijk is het niet toegestaan door het verbod van de burgemeester van Texel", zegt Sea Shepherd directeur Geert Vons.

Sea Shepherd zegt dat er niet is geluisterd naar internationale walvisexperts die in Nederland waren in verband met de rechtszaak over orka Morgan.

Ontleden

Vanochtend ontdekten medewerkers van Lenie 't Hart dat de bultrug dood is. Een speciaal team van Naturalis gaat het dier ontleden. Waar en wanneer dat gebeurt, is nog niet duidelijk.

Door middel van een sectie wil het team duidelijkheid krijgen over de gezondheidstoestand van de bultrug en de oorzaak van de stranding. De bultrug wordt misschien tentoongesteld in Naturalis, maar dat gebeurt in ieder geval niet op korte termijn, zegt het museum.

De Partij voor de Dieren wil dat de bultrug op de zandplaat blijft liggen. Het vindt dat dode zoogdieren niet mogen worden weggehaald uit de natuur, maar als voedsel moeten dienen voor andere dieren.

de bron: http://nos.nl/artikel/452286-bultrug-had-gered-kunnen-wor...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

09 december 2012

Blackberry ontploft in bed van jongetje (11)

ANP-19997579.jpg
Die arme Blackberry. Het gaat de fabrikant ervan, RIM, al niet echt voor de wind, duikt er opeens ook nog het nieuws op dat één van hun smartphones is ontploft en daarbij een jochie gewond is geraakt. Dat gebeurde dit weekeinde in Groot-Brittannië. Een 11-jarig jongetje werd ruw uit zijn slaap gewekt toen een gesmolten Blackberry aan zijn been plakte. Wat bleek: het toestel was ontploft terwijl hij sliep.

Het was de moeder van de 11-jarige Kian McCreath die haar zoontje wist te redden. Ze hoorde hem 's nachts schreeuwen vanuit zijn slaapkamer, waarna ze zich naar het geluid begaf. Daar trof ze haar zoontje te midden van een kleine vuurzee in zijn bed aan. Het toestel - een Curve - was ontploft en had vlam gevat. Zonder te aarzelen stopte ze Kian in een koud bad en bracht haar daarna naar het ziekenhuis. Hij hield tweede- en derdegraads brandwonden aan het drama over. RIM heeft nog geen idee hoe het heeft kunnen gebeuren, maar neemt de zaak hoog op.

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (2)

08 december 2012

vuurwerk....

02 december 2012

Winkeldieven stelen voor €700 aan vlooienpoeder

BP_06515486.jpg 

Twee mannen van 26 en 34 jaar uit Nieuwegein hadden wel erg veel last van ongewenste beestjes. Het duo probeerde in de plaatselijke dierenwinkel namelijk een flinke hoeveelheid vlooienpoeder te stelen. Toen een winkelbediende zag wat ze deden, sprak hij ze aan op de diefstal. Daarop brak een grote vechtpartij uit.

Toen het tweetal werd aangesproken op de diefstal, sprong de 26-jarige verdachte op de medewerker af. Hij schopte winkelstellages omver, kneep de keel van de man dicht en sloeg en trapte hem. Een getuige belde de politie, die de dief met moeite wist te overmeesteren. Daarop bleek dat het tweetal voor maar liefst 700 euro aan vlooienpoeder had gestolen. Het duo is, met hun vlooien, in de cel gezet.

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (2)

04 november 2012

aantal blog bezoekers stijgt...

Tsja ik had het nooit verwacht en gedacht. Dat ik vorige maand zo'n 8325 blog bezoekers heb gehad... Dat is zeker bedankje waard en hopen dat er alleen maar weer gaan worden.

 

tot nu toe:

commentaren: 1710 stuks

blog berichten geplaatst: 1217 stuks

aantal bezoekers ongeveer: tussen 7600 -8300 per maand

blog bestaat sinds 22 januari 2007

Ik wil iedereen bedanken die geregeld mijn blog bezoeken. en bedankt voor jullie vele reacties bij mijn berichten, blijf dat ook vooral doen!!!

Jullie hebben kunnen lezen wat ik zoal heb mee gemaakt en nog steeds. Allicht ligt het posten van berichtjes geregeld even stil... Maar ik probeer de leegte wel op te vullen met leuke animatie plaatjes of tekst/gedicht plaatjes.

Gepost door BIANCA in Actueliteit, Algemeen | Commentaren (2)

18 oktober 2012

De Wintertijd Challenge

De Wintertijd Challenge in de nacht van 27 op 28 oktober 2012 is een uniek fondsenwervend sportevenement van Spieren voor Spieren. In de nacht dat de wintertijd ingaat wordt er op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland 1 uur en 1 seconde gesport om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte.

Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat het sportevenement plaatsvindt in het uur dat de wintertijd ingaat (2 uur ‘s nachts) en de klok teruggaat. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kan winnen. Tijd winnen om behandeling en genezing van spierziekte bij kinderen te realiseren.

Droomafstanden Ludiek is dat deelnemers aan de Wintertijd Challenge op dit nachtelijke tijdstip door het teruggaan van de klok in 1 seconde droomafstanden kunnen afleggen. Het ultieme voorbeeld waar gezonde spieren toe in staat zijn om kinderen met zieke spieren te helpen.

Spieren voor Spieren Wintertijd Challenge Eindhoven
Spieren voor Spieren organiseert in de wintertijdnacht één hoofdevenement in Genneper Parken Eindhoven, waar je als hardloper, schaatser of zwemmer kunt deelnemen. Daarnaast moedigen we sportievelingen in heel Nederland aan op hetzelfde moment een eigen eigen lokale Wintertijd Challenge te organiseren.

Schrijf je in voor het hoofdevenement in Eindhoven of één van de lokale challenges.

Lokale Challenges
Klik hier voor een overzicht van alle lokale challenges in de nacht van 27 op 28 oktober.

 

Deelnemersinformatie

Klik hier voor alle relevante deelnemersinformatie voor de Wintertijd Challenge 2012.

 

4 uur durende live-uitzending Q-Music

Radiozender Q-Music zal in de nacht van 27 op 28 oktober een live-uitzending van 4 uur verzorgen vanuit de Wintertijd Challenge in Eindhoven. Het zal een een soort “langs de lijn” uitzending worden waarbij zowel verslag wordt gedaan van de sportprestaties in Eindhoven, als live wordt geschakeld naar lokale challenges die gelijktijdig in dezelfde nacht plaatsvinden op andere plaatsen in het land.

17 oktober 2012

Ik wil geen dromen kapot maken


De Amerikaanse versie van X Factor wilde Miley Cyrus graag in de jury hebben bij het nieuwe seizoen, maar Miley heeft dit aanbod afgeslagen. Ze wil namelijk niet degene zijn die dromen van mensen kapot maakt. “Ik wil daar niet zitten terwijl kandidaten alles geven wat ze hebben en dan zeggen: Je kunt er niets van. Het lijkt me vreselijk als mensen naar huis gaan en zeggen: Miley Cyrus heeft mijn toekomstbeeld kapot gemaakt.”

http://www.hyves.nl/topic/19179092/De_carri_re_van_Miley_...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (0)

16 oktober 2012

man (96) wordt vader


Je bent nooit oud genoeg om te leren. Dus ook niet om kindjes te maken. Dat was ongetwijfeld het motto van Ramajit Raghav. Deze 96-jarige Indiase boer werd onlangs voor de tweede keer in zijn leven vader en daarmee mag zich de oudste vader ter wereld noemen. Leuk detail: hij verbreekt daarmee zijn eigen record, want twee jaar geleden was hij ook al de oudste pappa, toen zijn 50-jarige vrouw van zijn eerste kindje beviel.

Een echte laatbloeier dus, maar dat heeft zijn redenen. Ramajit leefde namelijk het grootste deel van zijn leven celibatair en had dus ook twee geleden pas voor het eerst seks. Het geheim van zijn vruchtbaarheid - en leeftijd? Een leven lang geen alcohol en vlees. Mocht je laat kinderen willen krijgen, dan weet je dus wat je te doen staat.

http://www.hyves.nl/topic/19308867/Oude_ouders/?fromUpdat...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

12 oktober 2012

Hond blijft waken bij doodgereden hond


De uitdrukking 'zo trouw als hond' is niet voor niets verzonnen. In een Russisch dorpje waakt een hond inmiddels al een week bij zijn dode kameraadje. De vrouwtjeshond is eerder deze week doodgereden door een auto. De bewoners van het dorpje hebben zich inmiddels over de hond ontfermd. Volgens een bewoner laat de hond niemand dichtbij komen en probeert het overleden beestje warm te houden met zijn eigen lichaam. De hondjes worden gekscherend ook wel Romeo en Julia genoemd. "Als de waakhond zich realiseert dat zijn vriendinnetje echt dood is, zijn er zat gezinnen hier de hem dolgraag willen adopteren", aldus een inwoner van het dorpje.

http://www.hyves.nl/topic/19167368/Opmerkelijke_dieren/?f...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (3)

07 oktober 2012

Misbruik door zorgverleners bij 400 patiënten


Van 2007 tot begin dit jaar zijn meer dan 400 patiënten seksueel misbruikt door zorgverleners. Dat bracht RTL Nieuws vandaag naar buiten, op basis van cijfers die het heeft opgevraagd bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het zou hier gaan om onder anderen bezoekers van huisartsen, psychiatrische patiënten en mensen met een verstandelijke beperking.

Bij deze laatste groep komt het misbruik het meest voor, namelijk 169 gevallen. Bij de psychiatrische patiënten wordt er gesproken over 113 patienten en in de eerstelijns zorg, zoals bij huisartsen, gaat het om 67 gevallen.

De opsomming is gebaseerd op de meldingen bij de inspectie, maar mogelijk zijn het er nog meer.

de bron: http://www.hyves.nl/topic/19064748/Seksueel_misbruik/?fro...

06 oktober 2012

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

25 september 2012

Poes krijgt spuitje in plaats behandeling

 

Een Amerikaanse vrouw die haar poes naar de dierenarts liet brengen voor een vlooienbehandeling heeft haar huisdiertje niet meer levend teruggezien. In plaats van een vlooienbehandeling, heeft de behandelend dierenarts de 8-jarige poes namelijk per ongeluk een spuitje gegeven.

De zoon van de vrouw had het beestje naar de dierenarts gebracht, en heeft daar vermoedelijk de verkeerde formulieren aangeboden gekregen die hij - zonder ze zorgvuldig te lezen - getekend heeft. Blijkbaar heeft hij hiermee toestemming gegeven tot het euthanaseren van het kerngezonde dier.

De dierenarts ontkent op dit moment de beschuldigingen en stelt dat hij in de dertig jaar dat hij als dierenarts werkt vooral veel levens van dieren gered heeft.
 
24 september 2012
 
triest voor woorden, daarom wil ik ook zoveel mogelijk bij mijn dieren blijven als ze naar de direnarts moeten...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (3)

24 september 2012

Leraar over Megan: 'Je bent als heroïne voor me'

Waar het hart van vol is, stroomt de mond van over. En ook Jeremy Forrest, 30-jarige leraar die met zijn 15-jarige leerling Megan richting Frankrijk is vertrokken, raakte voor hun plotselinge vertrek niet over haar uitgesproken. Zo sprak hij in zijn blog openlijk over een 'moreel dilemma' van een verboden liefde, waar hij zijn liefde voor Megan net zo verslavend noemt als heroïne. Ook zou hij Megan via een andere gebruikersnaam overspoeld hebben met romantische berichten waarin hij haar de liefde verklaarde, haar vroeg om samen van huis weg te lopen en zei naakt naast haar wakker te willen worden.

Megan is voor het laatst gesignaleerd toen ze samen met de getrouwde Jeremy met de veerboot naar Frankrijk vertrok. Ondanks dat er met man en macht naar ze wordt gezocht, ontbreekt er van hen nog ieder spoor. De ouders van Megan zijn stuk van verdriet. Zij willen niks liever dan dat hun kleine meid weer veilig naar huis komt.

 

http://www.hyves.nl/topic/19291174/Megan_Stammers_vermist...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

Leraar (30) vlucht land uit met leerling (15)

Engeland is in rep en roer in verband met de verdwijning van de 15-jarig Megan Stammers uit East Sussex. Alles wijst er momenteel op dat de tiener het land is uit gevlucht samen met haar wiskundeleraar Jeremy Forrest, die precies twee keer zo oud is als zij. Zij verschenen afgelopen vrijdag beiden niet op de school waar zij respectievelijk les volgen en geven.

De afgelopen maanden bestookte de 30-jarige getrouwde leraar zijn student al met liefdesbetuigingen via diverse sociale media, waarbij hij het meisje tot twee keer toe uitnodigde samen met hem te weg te lopen. Het huwelijk van de man stond al tijden bekend al beroerd - buren getuigen momenteel over flinke ruzies - maar de ouders van Megan kunnen op hun beurt geen reden aanwijzen waarom hun dochter zo nodig weg wilde lopen. Ze maken zich vooral verschrikkelijk veel zorgen. "Dit past totaal niet bij Megan," stelt de stiefmoeder van het meisje. "We weten niet hoe we hier mee om moeten gaan. Ze zou op dit moment hier moeten zijn. Bij ons."

De familie heeft inmiddels een oproep gedaan aan het meisje om zich te melden. De twee zijn voor het laatst gesignaleerd bij de veerboot in Calais, op weg naar Frankrijk.

24 september 2012

http://www.hyves.nl/topic/19291174/Megan_Stammers_vermist...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (0)

20 augustus 2012

Vrouw cel in na verwaarlozing baby


 

ANP-9629964.jpg
Een Engelse baby werd onlangs door de politie van de dood gered. Het meisje was slechts vijftien maanden oud, maar werd door haar 20-jarige moeder een week lang alleen thuisgelaten omdat die liever wilde feesten.
Buren hoorden het kleintje huilen en gillen en schakelden vervolgens de politie in. Toegesnelde agenten troffen vervolgens het vervuilde meisje vastgebonden in een wieg. Het slachtoffertje had al dagen geen eten en drinken gekregen, en had bloedende plekken op het lichaam. Ook was het huis koud en donker.

Toen de vrouw zich moest verantwoorden tegen de rechter, zei ze dat ze haar kind dagelijks voedde met cornflakes en magnetronmaaltijden. Uiteindelijk gaf ze toe dat ze ‘een fout’ had gemaakt en kreeg ze vijftien maanden cel. Wat er nu met haar dochter gebeurt, is nog niet bekend
 

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (2)

22 juli 2012

Vrouwenopvang komt bedden tekort

Blijfvanmijnlijfhuizen zitten vol


De vrouwenopvang heeft een tekort aan bedden voor vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld of mensenhandel. Door het gebrek, wat steeds schrijnendere vormen aanneemt, moeten de vrouwen met elkaar concurreren voor een plek. Het komt de laatste tijd dan ook zeer regelmatig voor dat vrouwen die acute hulp nodig hebben, voor een gesloten deur komen te staan.

Redenen voor het tekort zijn het stijgende aantal slachtoffers van mensenhandel en het feit dat deze buitenlandse vrouwen relatief lang bij de opvang blijven. Sommigen blijven soms zelfs jaren in de opvangcentra. Een paar opvanghuizen hebben inmiddels, met pijn in het hart, vastgesteld hoeveel mensen van deze groep daar mogen achterblijven.

In september zal er een plan komen waarin er aangegeven wordt dat er meer opvangruimtes voor vrouwen moeten komen. Daarin moet ook duidelijk worden wie de opvang moet betalen. Vooralsnog vinden veel gemeentes die vrouwenopvang verzorgen dat ze te weinig landelijke hulp krijgen.

http://www.hyves.nl/topic/19234360/Blijfvanmijnlijfhuizen...

bron: 21 juli 2012

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (0)

13 juli 2012

Man veroordeeld tot het kopen van 777 rozen


Door: redactie
11-7-2012   bron: ANP/DPA

Illustratie© ThinkStock.

Een rechtbank in Iran heeft een man veroordeeld tot het kopen van 777 rozen voor zijn vrouw. Dat meldde het staatspersbureau Isna vandaag.

Waar anderen in Iran afspraken maken over geld, onroerend goed of land, had de 27-jarige vrouw bij het sluiten van het huwelijk laten vastleggen dat de 38-jarige man de honderden bloemen voor haar zou kopen. Hij deed dat echter niet, waarna de vrouw een scheiding aanvroeg. Na de uitspraak van de rechtbank trok zij die aanvraag in.

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (2)

11 juli 2012

Tijgers doden man in dierentuin Kopenhagen


11-7-2012   bron: ANP

Een tijger© ANP.

Tijgers hebben een jonge man gedood die stiekem over de omheining van hun verblijf in de dierentuin in de Deense hoofdstad Kopenhagen was gekropen.

Dierenverzorgers sloegen alarm, toen ze de man 2,5 uur voor de opening aantroffen in het tijgerverblijf. Pogingen om hem te redden waren tevergeefs.

Waarom de man bij de tijgers was, konden de autoriteiten niet zeggen. De man, die in 1991 was geboren, kwam van oorsprong niet uit Denemarken. Hij had wel een verblijfsvergunning.

Het komt af en toe voor dat mensen 's nachts de dierentuin binnendringen

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

Zittend tv kijken levensgevaarlijk

Van veel zitten ga je eerder dood, echt. Minder tv kijken en meer staan, verlengt je leven met 18 maanden.

 
Van zitten ga je dood, echt. Niet direct natuurlijk, maar hoe meer je zit hoe groter de kans is dat je eerder overlijdt. Als je twee uur of minder per dag tv kijkt, verleng je je leven met 18 maanden, dat schrijft Dr. Peter T Katzmarzykin in het medische tijdschrift BMJOpen.

Katzmarzyk onderzocht welke invloed onze zittende levensstijl heeft op de levensverwachting. Vroeger werkte bijna iedereen op het land, maar tegenwoordig zitten veel mensen de hele dag achter de computer. Dat moest volgens de onderzoeker gevolgen hebben. Hij onderzocht 167.000 Amerikanen tussen de 18 en 90 jaar oud. Hij onderzocht hoeveel tijd ze hadden doorgebracht op een stoel of bankstel en noteerde daarbij hoe oud ze waren geworden.

De wetenschapper ontdekte dat 27 procent van alle Amerikanen is overleden aan een aandoening die deels te wijten is aan te veel zitten zoals hartproblemen, diabetes en zelfs sommige soorten kanker. Twintig procent van alle overlijdensgevallen is zelfs toe te schrijven aan de tv, de eigenaar van de kijkbuis heeft er ongezond lang naar gekeken.

Mensen worden al steeds ouder, maar ze zouden dus nog langer kunnen leven als ze wat minder op hun gat zitten. De onderzoeker van de universiteit van Louisiana schrijft dat de dood op afstand gehouden kan worden door wat simpele aanpassingen in de dagelijkse routine. Minder tv kijken en meer wandelen is lief voor je hart, maar voor sommige mensen een grote stap. Simpelweg naar collega’s wandelen voor een babbeltje in plaats van een e-mail sturen is al een goed begin.

10 juli / msn nieuws

Dat is nou eens balen... Ik kan alleen maar zittend tv kijken... Dus ik zou minder lang leven??? vaag en raar onderzoek...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (0)

05 juli 2012

Zeehondje schuilt in kantoor voor de regen


  BP_03155923.jpg

 
In Nieuw-Zeeland kijken ze niet meer zo op van wilde dieren, maar toen een zeehondje besloot om in een kantoorpand voor de regen te schuilen, moest het plaatselijke personeel van Miller Design toch even de wenkbrauwen fronsen. Het diertje was eerder die dag de stad ingewandeld en had, toen het begon te stortregenen, geen tijd meer om terug naar de zee te vluchten. Daarom koos hij eieren voor zijn geld en besloot voor de ingang van het kantoor te gaan liggen. Toen medewerkers de deur openden, waggelde hij op zijn dooie gemak naar binnen en nestelde zich naast een bureau.

De manager van het pand was eigenlijk best te spreken over het kersverse gezelschap: "Het is een braaf beestje, maar hij kan af en toe flink blaffen en ons achtervolgen". Logisch dus, dat de dierentuin werd gebeld om de zeehond op te halen. Maar die hadden hun handen vol. Aan de andere kant van de stad moest namelijk een verdwaalde zeeleeuw gevangen worden... Bekijk de video hier!

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

04 juli 2012

VVD pakt het spijbelen hard aan

VVD pakt het spijbelen hard aan. Niet de spijbelaar gaat betalen, maar scholen en ouders kunnen binnenkort de rekening verwachten. Tenminste, als het aan de VVD ligt.

Wanneer scholen hun spijbelaars niet melden, zullen zij worden beboet met een geldboete van 1000 euro. Ouders dreigen hun kinderbijslag te verliezen, als zij geen werk maken van hun spijbelende kinderen. Dit is te lezen in het verkiezingsprogramma dat de partij vrijdag presenteert.

Volgens VVD-Kamerlid Ton Elias 'staat spijbelen aan de wieg van schooluitval, en dat staat vaak weer aan de wieg van problemen als criminaliteit en werkloosheid'. Daarnaast vindt hij schooluitval een verspilling van belastinggeld.

 

http://www.hyves.nl/topic/19214800/Alles_over_spijbelen/?...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (0)

01 juli 2012

Man door het dolle na misgelopen date

 

(Novum) - Een Bosschenaar is zaterdagavond door het lint gegaan nadat hij op een afspraakje met een Amsterdamse ruzie met haar had gekregen. De 43-jarige man stak haar banden lek, trapte tegen haar auto en uitte diverse bedreigingen.

Later reed hij bij een tankstation aan de Bruistensingel met zijn auto in op de 43-jarige vrouw. Ze kon volgens de politie nog net op tijd aan de kant springen. De man ramde haar auto en ging ervandoor. De man is later thuis opgepakt en ingesloten. Zijn auto is in beslag genomen.

 
Uitgegeven op Zondag 01 juli 2012   
je laat dan toch wel erg kennen...en was die man enorm wanhopig...?

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (3)

22 juni 2012

Luipaard gered uit watereservoir

21-6-12 bron: hln.be

© afp.

Op een theeplantage in het Indiase Haskhowa, 45 kilometer van Siliguri, kwam gisteren een luipaard in de problemen nadat het in een waterreservoir was gevallen.

Er moest een team van het Mahananda Wildlife Sanctuary, een ladder en een net aan te pas komen om het sterke beest uit het bassin te krijgen.

Het imposante mannetje, dat meer dan 60 kilogram weegt, bracht het er heelhuids vanaf. Bovendien leverde het voorval schitterende foto's op.© afp.© afp.© afp

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

21 juni 2012

Lone Star-teek veroorzaakt mogelijk vleesallergie

21-6-12 bron: Metro

De Lone Star-teek.

Onderzoekers aan de Universiteit van Virginia in de Verenigde Staten hebben ontdekt dat de Lone Star-teek ervoor kan zorgen dat mensen een allergie voor vlees oplopen. De wetenschappers deden onderzoek naar de oorzaak van een reeks vlees-allergieën die zich voordoet aan de Oostkust van de VS.

Een beet van de teek lijkt onschuldig, maar speeksel van het beestje dat in de wond stroomt kan een allergische reactie op vlees veroorzaken volgens de onderzoekers, zo meldt Metro.

Bultjes en blaasjes
De allergie openbaart zich vervolgens enkele uren nadat het slachtoffer vlees eet. De reactie varieert van bultjes en blaasjes tot een ernstige anaphylactische shock.

Het is volgens de onderzoekers lastig vast te stellen dat het inderdaad de Lone Star-teek is die de reactie veroorzaakt. Daarentegen zeggen ze wel dat van de ongeveer 400 gevallen die ze onderzochten, 90 procent te maken heeft gehad met een tekenbeet.

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

13 juni 2012

Burger King zet ijs met bacon op het menu


ANP-3265838.jpg

 
Fast food staat natuurlijk al niet echt bekend om haar gezonde kwaliteiten, maar de Amerikaanse keten Burger King heeft nu een nieuwe snack op het menu geplaatst die alle burgers, frieten en kroketten overtreft, namelijk een softijsje met varkensspek.

Deze Bacon Sunday bevat maar liefst 510 kilocalorieën - dat is ongeveer een kwart van de hoeveelheid energie die je nodig hebt op een dag - en bestaat uit vanille-ijs, chocoladesaus, caramel, spekvet en bacon. Het ijsje gaat overigens alleen verkocht worden in Amerika. Je weet wel, dat land waar de helft van de bevolking aan overgewicht lijdt.

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (2)

19 mei 2012

Brit met geroosterde foetussen aangehouden


BANGKOK - De Thaise politie heeft in de hoofdstad Bangkok een 28-jarige Brit van Taiwanese afkomst aangehouden die in een koffer zes geroosterde menselijke foetussen bij zich had.

Foto: AFP

Hij wilde de lichaampjes naar Taiwan smokkelen, waar ze worden gebruikt in de zwarte magie. Geconserveerde foetussen, die in de zwarte magie vaak in kastjes bij mensen thuis of in bedrijven worden bewaard, zouden de eigenaar geluk brengen.

Volgens de politie is de 28-jarige man gearresteerd in de Chinese wijk van Bangkok. Hij zou de foetussen verscheidene dagen geleden van een Taiwanees in de Thaise hoofdstad hebben gekocht voor 200.000 baht (5000 euro) en ze voor zesmaal dat bedrag hebben willen verkopen.

 

Waar de foetussen vandaan komen, is onduidelijk. De man kan tot 1 jaar gevangenisstraf worden veroordeeld.

 

http://www.nu.nl/buitenland/2813514/brit-met-geroosterde-... 

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (3)