09 juni 2007

Boomer nu 2 jr bij mij

Boomer is sinds 8 juni 2005 bij mij, dus nu 2 jaar...! Boomer wordt tevens op 10 juni al weer 4 jaar!! Je zou het hem niet geven zo actief is nu maar het is wel een border collie.

Hier een wat geschiedenis van Boomer. Boomer komt uit een gezin waar in eerste instantie zowel de man als vrouw fulltime werkte (ze hadden geen kinderen). Boomer werd vroeg in de ochtend uitgelaten tegen de klok van 6.00 uur en dan pas in de avond weer om 18.15 uur. Dus Boomer zat ruim 12 uur per dag binnen en begon zijn eigen bezigheden te zoeken. Hij ging fixeren op het gene wat voor bij kwam, zoals wandelaars, auto's, fietsers... Maar hij werd 12 uur lang niet uitgelaten (dit 5x dagen per week), nou dit moet je met geen één honden soort/ras doen maar zeker niet met werklustige hond. Boomer heeft toen tijdelijk in gastgezin gezeten (tijdens de vele medische keuring), later heeft hij nog even bij een trainster van de stichting (waar ik de hulphonden opleiding heb gedaan) in huis gezeten.Daarna is ie  uiteindelijk bij mij gekomen. Boomer zou eerst voor een deelneemster zijn maar diegene wou hoe dan ook haar eigen hond aanschaffen.

Boomer is over het algemeen een rustige border collie dus had de stichting zoiets van we matchen met Bianca. Het klikte gelijk eigenlijk al... Boomer was in mijn ogen wel mager hij woog 13kg toen ie kwam. Maar zijn voerbak stond dag en nacht gevuld met voer. Als Boomer nu niet gelijk gaat eten haal ik het na globaal 15 á 20 minuten weg en krijgt ie pas de volgende dag weer eten, dan leren ze wel gauw te eten. Overdag moet ie zijn eten verdienen door dingen voor mij te doen. Zoals deur dicht of open te duwen, voorwerpen op te rapen, ladens dicht te duwen. jas rits open maken en helpen uittrekken.

Ik ben na een maand (juli 2005) dat ik boomer had begonnen met hulphonden opleiding maar ik las laatst dat een volwassene border collie ruim één jaar nodig heeft om aan zijn nieuwe woon omgeving te wennen.geciteerd; Een oudere Border Collie heeft minstens een heel jaar nodig om ‘echt’ te wennen.

Boomer heeft hier niet de kans voor gekregen en tevens is boomer voor veel dingen onnodig gestraft. Als iets kapot viel bijvoorbeeld een kopje of glas dook hij zodanig weg dat ie anderhalf uur niet meer uit zijn mand durfte komen. Zo is Boomer ook door een bepaalde type man gepest met een dubbel gevouwen krant (of iets wat daar op lijkt), want als ik nu de reclame folders bij elkaar pak dan loopt ie al richting zijn mand. Dan roep ik hem soms bij mij en aai ik hem met die reclame folders in de hand hem over zijn rug en dan is het goed. Verder is Boomer echt knuffelaar en geeft graag kusjes...weblog boomer geniet 30apr

Gepost door BIANCA in Boomer & Dolly | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.