14 augustus 2009

Zorgpremie wordt FORS duurder

'Zorgpremie wordt fors duurder'

De zorgverzekering wordt volgend jaar fors duurder. Onder meer vanwege de Mexicaanse griep, de vergrijzing en het achterwege blijven van compensatie door de overheid nemen de zorgkosten flink toe. Zorgverzekeraar CZ verwacht dat de basispremie wel eens tien euro per maand duurder kan worden, schrijft Spits vrijdag.

'Zorgpremie wordt fors duurder'

Eigenlijk zou de premie dit jaar al stijgen, maar een eenmalige bijdrage van het ministerie van Volksgezondheid voorkwam dat. Deze ingreep scheelde zestig euro op jaarbasis, vijf euro per maand. "Dat bedrag komt er volgend jaar sowieso bij", zegt een woordvoerder van CZ in de krant.

De kosten voor zorgverzekeraars stijgen jaarlijks door de loonstijgingen van personeel in de zorg, de toenemende vergrijzing en behandelingen voor aandoeningen als diabetes en overgewicht. Volgend jaar komen de kosten van de grieppandemie er nog eens bij. "We schatten de stijging op minimaal tachtig euro, maar het kan ook zo een tientje per maand worden."

De Nederlandse Zorgautoriteit, de toezichthouder op de zorgmarkt, noemt de prijsstijging geen verrassing, vanwege de moeilijk te beheersen factoren die de prijs beïnvloeden. "Het is een vrije markt", zegt een woordvoerder. "De Nederlandsche Bank kan ingrijpen als de stijging van de kosten niet meer in verhouding staat tot het dekken van de kosten voor de verzekeraar."

CZ verhoogde de basispremie in 2007 met 7,70 euro per maand, maar voerde in 2008 een prijsverlaging van ruim vijf euro door. In 2009 bleef de premie voor de basisverzekering gelijk op 90,75 euro per maand.

nieuws.nl / 14-08-'09

Mijn reactie: Nou ik weer niet wat denken maar één ding weet ik wel hoe help je mensen met een minium inkomen nog verder de grond in. Waar moeten die mensen het geld vandaan halen. Vind het belachelijk voor worden. Hun maken zich niet druk met zo'n ENORM inkomen. Laat hun maar opdraaien voor de extra kosten voor mensen met een uitkering of met een bijstands uitkering. Deze moeten door de overheid zelf geholpen worden. Terwijl we ook minder terug krijgen van de belastingsdienst volgend jaar... Dahm waar gaat dit heen??? Moeten we straks in de rij voor een warme maaltijd??

Help je naaste die het niet breed hebben en heb je een portie avondeten gooi ze niet in de afvalbak maar kijk eens in je omgeving of je er iemand blij mee kan maken.

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (3)

Commentaren

Ze zouden beter wat minder schenken aan de vreemden, en het buitenland, en meer aan de binnenlandse bevolking!

Groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 16 augustus 2009

Dan is het hier in Belgie ietsjes goedkoper...

Fijne maandag

Gepost door: pcuser1961 | 17 augustus 2009

Het wordt er allemaal niet makkelijker op, hoeveel jaar kunnen we de stijgingen nog betalen

Gepost door: de Vries | 13 november 2009

De commentaren zijn gesloten.