08 februari 2010

hoe dan ook alles gaat door...

Ja het leven is nu eenmaal heel erg tegenstrijdig. De ene overlijd en de ander ligt bijna op het punt van bevallen of vertelt d'r omgeving dat ze in blije verwachting is.

Vandaag was het ook wel een dubbel gevoel voor mij. Want had vandaag een gastles. De klas was eerst in 2 gedeelt maar had daar niet veel puf voor om 2x mijn verhaal te vertellen en kwam dan ook niet goed uit met mijn tijd. Ben de uitdaging aangegaan om de gehele klas in 1 keer te doen, maar toen hadden er nog aantal leerlingen een tussen uur en wilde het ook graag horen en kwamen er bij zitten. Ik had ipv 22 leerlingen nu 28 leerlingen voor mij. Het waren wel leerlingen die snel uit concentratie raakte. Tot iedereen (docenten en ik zelf) zijn verbazing waren al die leerlingen aardig rustig. In totaal zaten er 2 docenten, 28 leerlingen, ik zelf en de vrijwilligers coach van het activiteitencentrum in één lokaal... Een drukte van belang... Maar weer helemaal geslaagd.

De workshops of het ervaren van hoe het is als je niks kunt en afhankelijk bent van een ander. Hier hadden de leerlingen wel wat moeite mee en met wat tegen strippelen toch enkele leerlingen. En één leerling durfde uiteindelijk bij mij de jas aan te doen en de hond heeft hem weer uitgetrokken.

Tot slot krijg je te horen dat ze meer respect hebben hoe mensen met lichamelijke beperking leven dan is mijn doel dus weer bereikt.

Gepost door BIANCA | Commentaren (4)

Commentaren

hey bianca,

toch super gegaan je gastles! top. Mooi stukje over de bewoner, Ik zie je weer

Gepost door: jolanda ten cate | 08 februari 2010

o Bianca, wat ben ik blij voor jou dat die gastles zo goed is gelukt! Daarvoor mag je best een pluim op je hoed steken hoor. Dat is niet niks voor zo'n grote groep!

Gepost door: magda | 08 februari 2010

Misschien was het maar goed dat je uitgerekend vandaag die gastles had. Dan was je afgeleid van het droeve nieuws van gisteren en kon je niet zitten piekeren. Ik ben blij voor je dat je gelukkig was met het goeie resultaat van de les.
Liefs.

Gepost door: pelgrimpje | 08 februari 2010

:-) heel tof om zo die gastlessen te doen!

Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 10 februari 2010

De commentaren zijn gesloten.