05 april 2010

Wat vind jij van de bezuinigings voorstellen??

Bezuinigen op zorg en onderwijs massaal afgewezen

De bevolking wijst de meeste bezuinigingsvoorstellen op het gebied van zorg en onderwijs massaal af. Zo zijn verhoging van het eigen risico, beperking van het basispakket, minder lesuren, kortere opleidingen en verdubbeling van het collegegeld uit den boze, als het aan een meerderheid van de bevolking ligt.

Dat blijkt zondag uit een representatieve peiling van Maurice de Hond onder meer dan tweeduizend Nederlanders. Over de vijf euro eigen risico bij een bezoek aan de huisarts en het verminderen van het aantal profielen op de middelbare school oordeelt iets minder dan de helft van de kiezers positief.

Een meerderheid stemt wel in met een aanzienlijk deel van de andere 'bezuinigingsmenukaarten', die donderdag werden gepresenteerd. Zo is meer dan de helft voor minder rijksambtenaren en politici, opheffing van de politieregio's en provincies, bezuinigen op ontwikkelingshulp en het vrijgeven van softdrugs.

Het gaat hier om bezuinigingen waar burgers zelf financieel vrijwel geen last van hebben. Zodra de portemonnee van de kiezers wordt aangesproken, lopen de meningen volgens de opiniepeiler verder uiteen. Zo is weliswaar 54 procent voor aanpassing van de hypotheekrenteaftrek en 51 procent voor het veranderen van de diverse subsidies voor kinderen, maar de politieke tegenstellingen zijn op deze terreinen aanzienlijk groter.

Minder dan zestig procent van de kiezers van CDA, ChristenUnie, D66 en PvdA vinden dat hun 'eigen' partij het beste standpunt inneemt over de bezuinigingsvoorstellen. De VVD scoort met 21 procent het hoogst van alle partijen. Ook kiezers van PVV en CDA noemen deze partij. De PvdA wordt door vijftien procent genoemd en scoort lager dan Groen Links of D66, die beide van zestien procent steun krijgen.

Dat geeft volgens De Hond aan dat het feit dat de PvdA nu duidelijk als eerste staat in de peiling veel meer te maken heeft met lijsttrekker Job Cohen dan met de inhoud. Het lijkt volgens hem 'vrijwel onmogelijk' een regering te vormen die breed door de burgers wordt gesteund bij ingrijpende bezuinigingsmaatregelen. Wel kunnen nog forse verschuivingen binnen het electoraat optreden als de bezuinigingsplannen een dominante rol gaan spelen bij de campagnes voor de Kamerverkiezingen van 9 juni.

nieuws.nl / 4 april 2010

mijn reactie; Hoe halen ze het inderdaad hoofd om nog meer in de zorg te gaan snijden... Laat ze al dat geld van die ontwikkellingsproject stoppen. Zie wat Haitï heeft gekregen en laatst waar zo'n arm land. Terwijl eigen land nu moet gaan bezuinigen en behoorlijk ook nog... Laten ze maar bezuinigen op personen die tot op heden nog steeds bonussen krijgen.

Wat vind jij van die bezuiniging voorstellen? Laat het hier weten!

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (2)

Commentaren

De politici zouden beter bij zichzelf beginnen met besparingen op hun diverse uitkeringen. Iedereen moet inleveren, behalve de politici zelf, en zij verdienen al het meest!

Groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 05 april 2010

dag Bianca, Dit bericht om jou een leuke paasvakantie toe te wensen, maar ook om jou te vertellen dat ik ook aan vakantie toe ben en een tijdje geen of minder blogrondes nog ga doen. Maar ik kom zeker terug!
Liefs.

Gepost door: pelgrimpje | 06 april 2010

De commentaren zijn gesloten.