15 april 2010

Vriendschappen komen en gaan...

In je leven komen en gaan er mensen. Soms vraag je eigen later wel eens af hoe het met iemand zou zijn. Maar die gedachten zijn ook zo weer weg. Maar sommige mensen blijven je hele leven bij. Ondanks dat je het contact is verwatert of ieder zijn eigen leven is geleiden. Maar "echte" vriendschap is zeldzaam en soms denk je dat die echte vriendschap er is. Dan kan het ook in eens weg zijn.

Je hebt ook vriendinnen of vrienden die alleen naar je toe komen als ze in de puree (= problemen) zitten. Zodra ze hun verhaal dan hebben gedaan zijn hun het kwijt en vertrekken vervolgens weer tot de volgende puree moment... Als jij in de puree zit dan zijn ze niet thuis of oooo zo druk. Nou daar pas ik persoonlijk enorm voor!!!

daarnaast als je iets hebt zoals je bent ziek of je hebt verdriet verwacht je steun van je vriendinnen en vrienden op zo'n moment. Maar de werkelijkheid komt dan boven tafel want dan hebben ze geen tijd of verbreken het contact.

Je kunt pas van echte vriendschap spreken als je van alles kunt bespreken en het aller belangrijkste is dat je tijd voor elkaar maakt ook al is maar 5 minuten of een knuffel te geven.

Gepost door BIANCA in Algemeen | Commentaren (4)

Commentaren

hallo Bianca, ik had even geen tijd voor blogrondes.De kleinkinderen waren hier op vakantie.
Proficiat dat je zoveel al bent afgevallen! Volhouden maar.
Fijn dat de hond nu zelf aangeeft dat hij dringend buiten wil!
Verliep je gastles goed? Waaschijnlijk wel want je was er enthousiast voor.
Echte vriendschappen bestaan hoor. Ik heb een vriendin die ik nu al 50 jaar ken.
We leerden elkaar kennen op de hogeschool. Ik ben van de kust en zij woont in Limburg. Erg veel zagen we elkaar niet na onze studies. Maar we schreven elkaar geregeld en we gingen af en toe op vakantie naar elkaar.Het weerzien was precies of we elkaar de week ervoor gezien hadden.
Nu is ze ernstig ziek en krijgt chemo.Ik ben haar gisteren gaan opzoeken.Daar heb ik graag 6uur treinen (heen en terug) voor over.

Gepost door: magda | 16 april 2010

Je hebt groot gelijk hoor. Ik vraag mij ook vaak af hoe het met oudere vrienden zou gaan, maar ik hoor daar ook niets van. Als ze in de problemen zitten ben je plots wel belangrijk!

Geniet van de zon

Gepost door: Ourlipsaresealed | 18 april 2010

Daar ben ik het helemaal mee eens, Bianca!

Helaas lopen er heel veel meer types rond van de eerste soort, dan personen van de laatst vermelde categorie :-)

ZONnige lentegroetjes uit de Vlaanders!

Gepost door: Rudi | 20 april 2010

Ja, Bianca, om te kunnen spreken van echte vriendschap, moet er een zekere wederkerigheid zijn, een geven en nemen van beide kanten. Anderzijds is het denk ik voor bijna iedereen zo, dat we evolueren, en met dié mensen omgaan die passen bij hoe we op dat moment geëvolueerd zijn. Dus denk ik dat bijna iedereen wel meemaakt dat er mensen komen en gaan. Ik wens jou mensen tegen te komen bij wie je je goed voelt en die er ook voor jou zijn als je ze nodig hebt en niet alleen omgekeerd!
Liefs.

Gepost door: pelgrimpje | 21 april 2010

De commentaren zijn gesloten.