15 mei 2010

Eerste teken

Teken zijn vervelende rot beestjes. Ze kunnen de ziekte van lyme over brengen. De tijd is al weer begonnen dat we als dieren liefhebbers je hond of kat goed moet controleren op teken (en vlooien). Ik heb bij mijn border collie vorige week de eerste 2 teken er al uit moeten halen. Ondanks dat hij een scalibar teken/vlooienband om heeft. Maar ja het eerste jaar dat ik hem had ik er in 2 maanden meer dan 10 teken uitgehaald. Maar ik hou het nu goed in de gaten. Aantal keren per week laat ik de hond op de tuinbank springen zodat ik hem gelijk even kan borstelen en teken op speuren. Mocht ik de teek er niet uit krijgen omdat het te pijnlijk is voor de hond dan vraag ik kennissen of familieleden om even te helpen. Gelukkig hoef dat laatste niet vaak.

644px-Tick_(aka)

Vind je een teek bij je zelf onthou dan goed waar die zat op je lichaam en krijg je na enkele dagen vurige rode kringen om die plek dan moet je echt langs de huisarts.

Gepost door BIANCA | Commentaren (2)

Commentaren

Dat is nog een goede raad die je daar meegeeft in je laatste zinnetje!

Fijne zondag nog

Gepost door: Ourlipsaresealed | 16 mei 2010

dag Bianca, Ik was je niet vergeten hoor,maar ik heb het momenteel wat druk .Druk in de zin dat het hele huis overhoop ligt omdat er nieuwe parketvloer wordt gelegd om de andere te vervangen die beschadigd is door een waterlek in de verwarming. Nu wonen we boven ,in de grote slaapkamer staat er een tafel en zijn er ook stoelen. In een andere kamer kan mijn man TV kijken. We mogen nl niet op de ingeboende parketvloer lopen tot einde deze week. Het is behoorlijk chaotisch wonen want alles staat overal in de weg:meubels ,dozen met glas en vaat.. Het is pas dan dat je beseft hoeveel spullen je hebt en hoe comfortabel we het hebben!! Maar kom einde deze week kunnen we alles weer verhuizen...
Oei ik ga ook maa ropassen met de peos en uitkijken naar die lelijke beestjes!!Je weet maar nooit!
Prettige Pinksterdagen ,bij ons zijn dat feestdagen ,ik weet niet of dit in Nederland ook gevierd wordt.

Gepost door: magda | 18 mei 2010

De commentaren zijn gesloten.