24 juni 2010

Dit is ongelofelijk,maar helaas waar...

Dit is ongelofelijk,maar helaas waar...Huilen Ik wil vanavond de voetbalwedstrijd KAMEROEN _ NEDERLAND kijken,ik heb het douche afgezegd en had gevraagd om 23u naar bed geholpen kon worden. Dit gaat niet omdat iemand anders om 23u wordt geholpen. Dus zeg ik kan het dan om 23.15u? nou eigenlijk niet want de slaapdienst die om 23u (vooraf gaand 15 minuten overdracht) begint.Ze wil (je leest het goed WIL) geen 2 bewoners na 23u naar bed brengen.De avonddienst wil niet langer blijven (ook erg flexibel). 

Kortom houd dit in dat ik nu om 22.30u (iets later ivm hond uitlate) naar bed geholpen MOET worden door avonddienst. Vind dit echt een toppunt van afhankelijkheid......(in negatieve zin dan hé) Ik heb geen idee hoe nu verder. daarnaast kom(en) er nog mensen voetbal kijken bij mij.

Gepost door BIANCA in Mijn beperking | Commentaren (3)

Commentaren

Bianca nog een lazte verjaardagswens!! Ik was even zonder pc en dan een nieuwe waar ik moest aan wennen!
Ach wat een gedoe voor een douche. Helemaal niet sociaal voelend zijn die mensen.Ik hoop dat je deze avond toch geholpen wordt hoor! Liefs en tot later.

Gepost door: magda | 24 juni 2010

Hallo Bianca, Wat zegt het reglement over dergelijke zaken, vraag ik mij af? Staat dat in het contract of huishoudelijk reglement of dergelijke dat je voor 23u je in bed moet laten leggen? Waar steunt anders de nachtmedewerk(st)er zich op om je te weigeren na 23 nog te slapen te leggen? Ik heb zo het idee, als ze het voor één persoon doen, moeten ze het ook voor iemand anders doen. Die regeltjes in je woonlocatie lijken mij wel heel streng, of minstens overgelaten aan de willekeur of de 'goesting' van de medewerkers van het moment. Zou je niet overwegen om over te stappen naar een ander systeem, als dat bestaat in Nederland? Kun je dat eens vragen aan de sociale dienst of zo. Zelf woon ik 'zelfstandig met ADL assistentie'. Dit houdt in dat er 24/24u en 7/7d minstens één persoon van permanentie is aan wie ik wanneer ik wil welke hulp ik wil kan vragen. Pas op het systeem heeft ook zo zijn nadelen, daar niet van, maar ik bezit wel een grote vrijheid en zelfstandigheid. Ik kan douchen als ik wil (misschien wel niet 's nachts, en dan nog) en ik kan gaan slapen wanneer ik wil. Bij ons in België heette dat systeem aanvankelijk focuswonen. Bestaat er zoiets niet in Nederland? Ik heb zo het idee dat je met jouw zelfstandigheid en jouw leeftijd niet helemaal past in de voorziening waar je nu woont. Als er niets anders is, dan moet je je er wel bij neerleggen.
Groetjes.

Gepost door: pelgrimpje | 25 juni 2010

beste Bianca, Dankjewel voor jouw reactie op mijn blogje. Wat ik mij als buitenstaander in deze situatie afvraag, is geef je er de voorkeur aan om op die plaats te blijven, maar regelmatig te botsen met beperkende en demotiverende structuur binnen de wooninstelling, of zou je niet overwegen om van plaats te veranderen en op die manier tegelijk je levenskwaliteit merkelijk te verbeteren? Het is maar een vraag he Bianca, want het kan zijn dat je de beste redenen hebt om op die plaats te willen blijven, maar misschien ook niet. Die overweging is helemaal aan jou. Zelf ben ik veranderd van plaats om te kunnen wonen in een project van focuswonen en ik heb er nog geen dag spijt van. Ook voor mij was het anders geen makkelijke beslissing.
Liefs.

Gepost door: pelgrimpje | 27 juni 2010

De commentaren zijn gesloten.