02 augustus 2010

Nicolas Cage baseert nieuwste filmrol op vader

Nicolas Cage heeft zijn nieuwste filmrol gebaseerd op zijn vader. "In de eerste plaats wat zijn uiterlijk betreft, met dat wilde haar en die uitstraling van een geschifte wetenschapper", vertelt de acteur in Spits over zijn rol als Balthazar Blake in 'The Sorcerer's Apprentice'.

Nicolas Cage baseert nieuwste filmrol op vader

Ook de wijze lessen die het personage geeft, komen bij de vader van Cage vandaan. "Mensen moeten stoppen zich zorgen te maken, ze moeten geloven in zichzelf", geeft Cage als voorbeeld. "Je weet nooit hoe veel tijd je hebt met de mensen van wie je houdt. Je moet dus van elkaars gezelschap genieten", is nog een les van zijn vader.

De 46-jarige Cage is altijd al geïnteresseerd geweest in de filmwereld. "Toen ik een jaar of zes was, keek ik veel televisie. Ik zat vaak op het tapijt voor dat apparaat. Dan probeerde ik uit te vinden hoe je daar nu in kon komen."

De film 'East of Eden' met James Dean was bepalend voor de acteur. "Die film blies me omver. Het raakte me dieper dan welk liedje van de Beatles, welk boek of welk kunstwerk dan ook." Cage wist vanaf het moment dat hij de film op zijn vijftiende bekeek zeker dat hij het wilde gaan maken als acteur.

In 'The Sorcerer's Apprentice' leidt tovenaarsmeester Blake een jongen op tot tovenaar. Samen moeten de twee Manhattan van de ondergang redden door het op te nemen tegen de duistere magiër Maxim Horvath. De film draait sinds donderdag in de Nederlandse bioscopen.

nieuws.nl / 2 aug 2010

mijn reactie: ben wel benieuwd, heb de film nog niet gezien. Nicolas Cage is wel een van mijn favoriete acteurs...

Gepost door BIANCA in Film & Muziek | Commentaren (2)

Commentaren

Hallo Bianca,
dat is een heel goede acteur die al wat heel wat mooie filmen gemaakt heeft ......
nog een fijne dinsdag liefs Tilly

Gepost door: Tilly | 03 augustus 2010

Ik vind hem een rasartiest.En de films waarin hij speelt hebben altijd inhoud.Liefs en nog een fijne dag.

Gepost door: magda | 04 augustus 2010

De commentaren zijn gesloten.