02 september 2010

Thaise vrouw had een tijger welpje in de tas

Thaise met tijger in de tas

Op de luchthaven van Bangkok is een Thaise vrouw aangehouden die een babytijger het land uit probeerde te smokkelen. Het gedrogeerde welpje zat tussen pluchen speelgoedtijgers in haar bagage gepropt. 

 

De 31-jarige vrouw wilde afgelopen zaterdag naar Teheran vliegen. Ze verklaarde dat ze de bagage van iemand anders had gekregen. Ze is aangeklaagd wegens smokkel van een bedreigde diersoort en kan vier jaar gevangenisstraf en duizend euro boete krijgen. Op de zwarte markt in Iran zou een tijger zo'n 2500 euro opbrengen.

 

Het ongeveer drie maanden oude tijgertje is opgevangen door de Thaise dienst voor faunabeheer. Het was uitgeput en uitgedroogd en kon niet lopen, maar het gaat inmiddels weer een stuk beter, zei een woordvoerder. Door middel van DNA-onderzoek wordt geprobeerd te achterhalen waar het vandaan komt.

 nieuws.nl/27 aug. 2010

Mijn reactie: Vind dit vreselijk om te lezen. Die mensen moeten zelf ook in een tas proppen zodat ze weten wat ze zulke weerloze welpjes aan doen. Het is misschien hard gezegd maar misschien leren ze het dan. Waar ik ook mijn bedenkingen over heb.

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

Commentaren

dag Bianca! alles goed met je?
Ik heb dit ook gelezen.De mensen worden hoe langer hoe zotter. Welk normaal mens doet nu zoiets.Je weet dat zo'n dier reuzegroot wordt ,dus als huisdier moet je dat niet nemen en ik vind het nog erger als het smokkelwaar wordt! Wat meten ze dan uit met zo'n volwassen dier.Inderdaad die vrouw moest ook eens in een eng kot opgesloten worden!

Gepost door: magda | 02 september 2010

De commentaren zijn gesloten.