05 september 2010

eenzaam zijn

Iedereen heeft wel eens het gevoel gehad dat ie eenzaam  is. Nou ik heb momenteel en eigenlijk al enige tijd dat ik intense vriendschappen mis. Ik heb weinig tot geen vrienden/vriendinnen in mijn nabije omgeving. Dat is ook niet eenvoudig om vriendschappen te maken als je beperkt wordt in vrijheid en om 01.00u op bed moet liggen. Daar naast ook het feit dat ik bij vele mensen niet na binnen kan omdat hun huis/appartement niet rolstoel toegankelijk is. Dus stappen en de mogelijke activiteiten in de buurt zijn niet rolstoel bestendig of het zijn probleem gebieden (ivm geweld/drugs)als het om stappen gaat.

De vriendschappen die ik heb zijn ver weg, in een straal van zo'n 150km.(de ene wat verder weg dan andere) Die ken ik dan via jong volwassene weekenden van de spiervereniging of vakantie, maar ze komen dan vanuit het hele land. Aangezien ik geen rijbewijs heb en geen auto en dus kortom afhankelijk ben van een taxi die ook wederom weer km beperking heeft.

Ik hoop dat het in toekomst wel gaat veranderen. Want ik ben al beperkt en nu ben ik qua sociale contacten ook weer is beperkt.Ik kijk wel erg uit naar dit moment dat ik ook weer eens spontaan een avondje kan gaan stappen ipv dat ik 2 werkdagen van te voren dingen moet gaan regelen om te gaan stappen.

Gepost door BIANCA in Emoties | Commentaren (1)

Commentaren

Hey Bianca, Ik geloof dat ik jou heel goed kan begrijpen, wegens af en toe hetzelfde mee te maken. Ik vind het ferm dat je het opengooit hier op je blogje en dat je de mensen over jouw situatie een beetje doet nadenken dat het allemaal niet altijd rozengeur en manenschijn is zoals op het eerste zicht wel zou lijken. Ja je hebt last van een soort existentiële eenzaamheid, je hebt wel contacten maar niet voldoende contacten die naar de diepte gaan. En als je er behoefte aan hebt, dan kun je ze moeilijk vinden in een nabije omgeving. Ik ken die situatie heel goed en het is iets pijnlijk. Nu kan het misschien wel een troost zijn dat de meeste mensen zich af en toe tot vaker heel eenzaam kunnen voelen, al bevinden ze zich dikwijls onder mensen. Maar zoals je zegt, contacten hebben die je diepe behoeften niet bevredigen, kunnen iemand nog eenzamer doen voelen. Ik hoop voor jou dat als je gaat verhuizen, je in je nieuwe omgeving, mensen zult vinden met wie je een duurzame vriendschap kunt bouwen. En dat ze u ook wat meer au serieux gaan nemen als je ergens hulp voor nodig hebt, want ook dat kan een belangrijke factor zijn in het zich 'veilig thuis' voelen.
Lieve groetjes,
Pelgrimpje

Gepost door: pelgrimpje | 06 september 2010

De commentaren zijn gesloten.