03 november 2010

Hond 10 jaar lang vast aan verwarming

Dierenbeul ketent hond 10 jaar lang aan verwarming

Een man uit Aalten heeft bekend zijn hond 10 jaar lang vast te hebben geketend aan een verwarming in zijn keuken. Na een bezoek van een inspecteur van de landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), heeft de man afstand gedaan van de hond. De eigenaar krijgt een proces-verbaal voor onder andere dierenmishandeling.

Graatmager, met doorligplekken, een vieze huid, schijnzwanger en hier en daar gezwelletjes trof de inspecteur de hond aan . Ze lag in haar eigen urine.  De circa 10 jaar-oude kruising tussen een Labrador en een Argentijnse dog, is ondergebracht bij Stichting Het Afdankertje , om op krachten te komen. Elke keer als iemand de bench passeert waarin ze nu ligt, tilt ze angstig haar kop op. 6 keer per dag lopen ze  korte afstanden met haar. Ze krijgt regelmatig kleine beetjes eten. “Het schijnt dat ze Bianca heette, maar wij noemen haar Diva. Het wordt straks een knappe oude dame”, aldus een medewerker van het asiel.

nieuwslog.nl / 2 november '10

Mijn reactie: Deze hond heeft geluk gehad, dat ze d'r laatste jaren als een Diva kan leven... Wens de hond genaamd Diva (voor heen Bianca) veel geluk en alle liefde toe...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.