29 maart 2011

Telefoon fraude

Kreeg gister avond een raar telefoontje, ik nam op en zei mij naam maar hoorde niks van de ander en na paar keer "hallo" te roepen kreeg ik geen reactie. ineens hoor ik vaag kies optie 2 en blabla kies voor optie 3. Vond het erg vaag en heb opgehangen. Als ze mij nodig zijn bellen ze vast wel weer, toch?

----------------------------------------------

Promt krijg ik de volgende dag (vandaag dus) een waarschuwingsmailtje, zie hier onder!

 

Waarschuwingsmailtje m.b.t. oplichting!!!


Even een waarschuwing van de politie voor iedereen met een vaste en/of mobiele telefoon.....

Er wordt gebeld met het nummer: (+0044)141455114LET OP !!!!
Er wordt gebeld op een vaste telefoon, waarop een man vraagt: ?Met wie spreek ik?? zodat je duidelijk nogmaals je naam zegt. Dan vertelt de man dat je een grote prijs gewonnen hebt. Maar hij vertelt dat heel snel achter elkaar en laat soms pauzes vallen in dit gesprek.

Het is een ingesproken bandje. Je moet de verbinding onmiddellijk verbreken.

Het zijn oplichters die als volgt te werk gaan :

1.Zij vragen nogmaals naar je naam omdat ze die heel duidelijk uitgesproken willen hebben, daarna stellen ze gerichte vragen waarop jij met ja moet antwoorden en ze laten hiervoor ook de pauzes in het gesprek vallen.

 

2.Vervolgens vragen ze je naar je adresgegevens en als je die geeft, monteren zij een vals bandje waarop staat dat jij iets hebt gekocht in Zwitserland. Op dat bandje is dan duidelijk te horen dat jij dat bevestigt en al je gegevens geeft en er dus aan vast zit. Bovendien kun je haast niet bewijzen dat het om een oplichting gaat.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee., dus...: doe er je voordeel mee.

LET OP: Doorsturen op verzoek van de politie (en ook doen!!) Er wordt op de huistelefoon gebeld; Met de melding dat je een prijs gewonnen hebt.
hierbij wordt gevraagd of je een "9" wil toetsen om door te gaan!!!! Gooi de hoorn er op.

Voor iedereen die een mobiele telefoon bezit: Momenteel is er een bende actief die u belt op uw GSM en zich voordoet als iemand van de provider waar u bij bent aangesloten. Men vraagt u tijdens dit gesprek om "09#" of "#09" in te toetsen ter controle van uw toestel.


DOE DIT NIET EN VERBREEK ONMIDDELLIJK DE VERBINDING.

Deze bende beschikt namelijk over apparatuur om via de ingetoetste code het nummer van uw SIM-kaart te lezen en nieuwe kaarten aan te maken met uw nummer.

Hierdoor kan men op grote schaal frauderen op uw kosten. Maak dit bericht s.v.p. bekend aan personen die in het bezit zijn van een GSM-toestel.

Een tweede methode die wordt toegepast is de volgende: U ontvangt een bericht op uw GSM met het verzoek om nummer (zie nr boven aan) te bellen. Dit moet u dus NIET doen! Als u dit namelijk wel doet, dan kan degene die u dat berichtje heeft gestuurd op uw kosten bellen. Deze twee vormen van GSM-fraude zijn officieel bevestigd door de KPN en Vodafone.

PAS OP: Deze fraude wordt al op grote schaal toegepast !!!!!!!!!!!!!!

Als u dit bericht ontvangt, stuur het dan s.v.p. aan zoveel mogelijk mensen door! 

Gepost door BIANCA in Actueliteit, Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.