24 mei 2011

verloop opname

Zoals jullie hebben kunnen lezen in het laatste post bericht ben ik voor opname weg geweest. Dit was behoorlijk hefftig en heb nog nooit in mijn leven zoveel heimwee naar huis gehad als afgelopen week. Ik heb van de dag van aankomst tot woensdags enorm veel gehuild samen met mijn moeder. Die deze zware en heftige week samen met mij heeft doorgebracht en mij persoonlijk heeft geholpen met de verzorging.

 

Vanaf maandag middag had ik een slagaderlijke infuss waar geregeld bloed uit werd gezogen om de bloedwaardes (geloof co2,zuurstof/koolzuur gehalte) te meten en die ware in de nacht erg hoog en overdag waren die ook te hoog. De 2e nacht kreeg ik een neuskapje maar dit rot ding lekte (lucht ontsnapte langs de zijkanten weg) vreselijke en veroorzaakte drukplekken op mijn voorhoofd. Vanaf de 3e nacht heb ik Swift fx nasal pillows systemdit is een neus pillow dan zitten er 2 dopjes in ieder neusgat en zo krijg ik extra lucht toegediend. De bloedwaardes zakte snel en zakte overdag ook. 2 dagen bleven ze dit intensief controleren en in de nacht sliep ik dan met ondersteuning van het apparaat (genaamd vivo50).

 

Dit ging zo goed dat vrijdags 20 mei het infuus er uit mocht. En dit zou betekenen dat ik de afdeling weer af zou mogen, want zolang dat infuus erin zat mocht ik alleen op de afdeling en balkon vertoeven (kortom 5 dagen zo goed als binnen zitten). Eenmaal dat infuus eruit zou ik weer rond kunnen rijden op het terrein want ik had geen toestemming van de arts om van het terrein af  te mogen. Dus echt veel meer vrijheid hadden mijn moeder (die gelukkig bij mij was) en ik niet. We hebben de laatste dagen als ergste ervaren. Het voelde of je op een afgesloten afdeling zat en nergens heen mocht. Ze hadden op terrein wel een restaurantje maar die was zo bizar geoeg DICHT het gehele weekend... Zaterdag kregen we definitief te horen dat ik maandag 23 mei weer ontslag kreeg en dus naar huis mocht. Zo wel met genoemde nacht masker en apparatuur.

 

Eenmaal thuis gister kwam er gelijk iemand van Centrum Thuis Beademing (CTB) om tekst en uitleg te geven aan adl'ers (verzorgers) van fokus en dit was erg vermoeiend. Ik lag op tijd in bedafgelopen nacht. Vannacht verliep het goed geen enkele keer alarm. Had het alleen koud en moest ik de nachtdienst oproepen voor extra deken.

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (2)

Commentaren

Het is wel goed dat er een verzorging is, maar bovenal dat je terug thuis bent :)!!

Groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 25 mei 2011

oei je had zeker en vast een zware week en hopelijk gaat nu alles beter nu je weer in je vertrouwde omgeving bent!

Gepost door: magda | 29 mei 2011

De commentaren zijn gesloten.