12 juli 2011

in de strijd voor Fokus

Zoals jullie de afgelopen week hebben gemerkt houdt mij erg bezig het feit van de verkeerde bezuinigingen van het kabinet. Ze willen pakken altijd de verkeerde en ze nemen nooit eens de rijkere doelgroep. Nu moet de doelgroep chronisch gehandicapten en zieken er opnieuw aangeloven.

Ze pompe enorm veel geld in het verbeteren van verpleeg en verzorgings huizen zodat de zorg beter wordt. Maar de afgelopen jaren hebben ze dat ook gedaan maar de zorg in de instellingen is niet echt verbetert. Oudere liggen alsnog tussen 18.30 en 20.30 op bed en dan zijn op een leeftijd van ongeveer 78 jr zijn.

Dit gaat ook gebeuren als het kabinet fokus wil omzetten naar AWBZ... Daar gaat je eigen regie en terug bij af. Dan had ik ruim 7 maanden geleden niet te hoeven verhuizen.

Ik heb de gehele tweede kamer een persoonlijke brief gestuurd wat fokuswonen voor mij betekent zoals het nu is. Niet alle kamerleden lezen de brieven grondig door want omtrent het PGB (persoons gebonden budget) is er ook van alles gaande in hun reactie wordt daar alleen over gesproken terwijl ik daar niks over heb gezegd... Dus heb ze vandaag nogmaals een gestuurd dat voor mij voornamelijk om het fokuswonen gaat. Ben benieuwd en andere partijen reageer zoals wel verwacht met een standaard mailtje. Maar ik heb wel zoiets als ik dit niet doe dan dan heb ik er niet alles aangedaan om het te verkomen zeg maar.

 

Ondanks de zomer recess zal ik wel van mij laten horen...

Gepost door BIANCA in Algemeen, Mijn beperking | Commentaren (2)

Commentaren

Dag Bianca. De tattoo is enorm goed geslaagd zo te zien. De overheid zou meer menselijke gevoelens moeten tonen tot betrekking van de mensen. Personeelstekort, besparingen etc ... leiden vaak tot schrijnende situaties
en mensen worden idd een soort van nummers. Gelukkig zijn er nog die het hart op de gode plaats hebben en ijveren voor een ' betere' wereld. Wij voelen in elk geval mee. Groetjes.

Gepost door: Kay & Joris | 12 juli 2011

Groot gelijk dat je niet bij de pakken blijft zitten!

Gepost door: magda | 14 juli 2011

De commentaren zijn gesloten.