28 juni 2011

GEFRUSTREERD

Zoals jullie wel hebben gemerkt maak ik mij eigen GROTE ZORGEN omtrent de bezuinigings plannen van NL Kabinet.Zo willen ze fokuswonen onder brengen onder de AWBZ en dan kun je gerust zeggen dag EIGEN REGIE... Vervolgens willen ze het Persoons Gebonden Budget (afgekort PGB) afschaffen waar vele gebruik van maken en zo ook mee kunnen draaien in de maatschappij en een betaalde baan hebben. Maar wat na het afschaffing van PGB niet meer mogelijk is. Je gaat een collega niet vragen of ze je op het toilet helpen. Of zoals sommige studenten onverwachts eerder uit van school en kunnen ze niet naar huis omdat er niemand is die ze kan helpen.

Ze kunnen wel bezuinigen in de zorg... Zorg dat gemeentes elkaars hulpmiddelen dan overneemt. Maar ook vanuit de AWBZ instelling worden hulpmiddelen op JOU naam aangevraagd maar vervolgens mag je ze NIET meenemen omdat ze dan ineens van de instelling zijn. Zo heb ik prachtige en goede douchestoel één jaar gebruikt en hoogswaarschijnlijk staat ie nu weg te roesten in een of ander depo van de instelling. terwijl mijn huidige gemeente het hulpmiddel had over kunnen nemen en nieuwe had kunnen besparen!!! Die logica is toch niet zo moeilijk, en waarom elektrische rolstoel WEL overnemen die goed is en geen andere hulpmiddelen???

Zojuist belde ze ook weer over het hoog/laag bed wat niet goed functioneert zoals het wezen moet. Ben al weken bezig om het uit te leggen en dat is knap lastig door de telefoon... soms moet je dingen onder ogen zien voordat je begrijpt wat een klant bedoelt.

Langzamer hand wordt het mij allemaal te veel en voel ik mij eigen MACHTELOOS... Heb dagelijks lichte koppijn en ze zeggen trek het je niet zo aan maar doe ik wel want het wel om mij en duizenden ander hun toekomst.

 

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.