26 juli 2011

Cranberrysap werkt echt tegen blaasontsteking

(Novum) - Veenbessen zijn een goed alternatief voor antibiotica bij blaasontsteking. Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers van het AMC. Cranberrysap blijkt iets minder goed te werken dan gebruikelijke geneesmiddelen, maar heeft als voordeel dat bacteriën die blaasontsteking veroorzaken niet resistent kunnen worden.

 

Dat veenbessen goed waren tegen blaasontsteking was al bekend, maar er was nog nooit een wetenschappelijk bewijs geleverd dat de veenbessen als alternatief voor antibiotica gebruikt kunnen worden.

Aan het onderzoek hebben 221 vrouwen meegedaan die het jaar ervoor veel last hadden van blaasontstekingen. Van de vrouwen die antibiotica slikten nam het aantal blaasontstekingen met zeventig procent af, bij vrouwen die cranberrycapsules kregen was de afname veertig procent.

Bij deze laatste groep was er echter geen sprake van immuniteit, terwijl bij de groep die antibiotica slikte negentig procent van de darmbacteriën binnen een maand resistent waren tegen de antibiotica. Deze resistentie hield minstens drie maanden aan. Mede daarom zijn veenbessen volgens onderzoeksleider Suzanne Geerlings heel geschikt voor vrouwen met een terugkerende blaasontsteking, die geen antibiotica willen slikken vanwege de nadelen.

nieuws.nl / 25 juli 2011

ik had enkele jaren gelden ook geregeld blaasontsteking en iemand adviseerde mij toen ook op cranberry sap of capsules. Ik heb sindsien geen blaasontsteking meer gehad en als ik wel voel opkomen dan neem ik weer aantal dagen de cranberry capsules en veel drinken dan is het weer over...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

Commentaren

Veel drinken moet je altijd om blaasontstekingen te vermijden ,maar van cranberry wist ik dit niet.Goed om weten.

Gepost door: magda | 26 juli 2011

De commentaren zijn gesloten.