16 november 2011

Twilight-actrice Kristen Stewart is gevraagd voor hoofdrol

Kristen Stewart krijgt rol in Akira aangeboden

(Novum) - Twilight-actrice Kristen Stewart is gevraagd voor de vrouwelijke hoofdrol in de film Akira. De actiefilm is een remake van de gelijknamige Japanse animefilm over een groep mensen met superkrachten. De 21-jarige Stewart heeft de rol van het jonge medium Kei aangeboden gekregen, schrijft de Canadese filmsite Twitchfilm.

Kristen Stewart krijgt rol in Akira aangeboden

Stewart is vooral bekend van haar rol als Bella Swan in de Twilight-filmreeks. Daarnaast was ze dit jaar te zien in het drama Welcome to the Rileys. Momenteel is ze druk met de opnamen van Snow White, waarin ze de titelrol speelt.

Het futuristische Akira is gebaseerd op de gelijknamige Japanse mangastrip uit de jaren tachtig. De Japanse regering heeft besloten dat mensen met superkrachten al op jonge leeftijd het leger in moeten. Daar zwaait de megalomane kolonel Shikishima de scepter. Motorbendeleider Keneda heeft ook bovennatuurlijke gaven, maar wil niet bij het leger.

Gary Oldman en Helena Bonham Carter zijn al in onderhandeling voor de rol van respectievelijk kolonel Shikishima en Lady Miyako, die mensen met superkrachten beschermt voor het leger. Tron-acteur Garrett Hadlund speelt de hoofdrol van bendeleider Keneda met wie Kei een relatie krijgt.

Geruchten van een Amerikaanse remake van de film gaan al jaren. Filmmaatschappij Warner Bros gaf in oktober groen licht voor de film, waarna de geruchtenmachine op gang kwam. De Spaanse Jaume Collet-Serra, bekend van de horrorfilm Orphan, regisseert de film.

Over het scenario van de Amerikaanse versie van Akira is nog weinig bekend. De film moet in 2013 in de Verenigde Staten in de bioscopen verschijnen

nieuws.nl/16 november 2011

Gepost door BIANCA in Film & Muziek | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.