26 januari 2012

Meisje (17) eet vijftien jaar niets dan chicken nuggets

 

Al van toen ze twee was is de Britse Stacey Irvine verzot op chicken nuggets. Meer nog: het meisje eet haast niets anders, nu al vijftien jaar lang. Stacey belandde met bloedarmoede in de kliniek. Daar waarschuwden dokters haar dat haar wel bijzonder eenzijdige dieet dodelijk kan zijn. Intussen is ze thuis en hunkert ze maar naar één ding: knapperige chicken nuggets.

Bekijk HIER de foto's

Stacey stortte eerder deze week in en moest met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis.

Gezwollen aders in tong
Ze bekende dat ze al jarenlang verslaafd is aan de gepaneerde en gefrituurde brokken kippenvlees en dat ze al die tijd fruit noch groenten at. Naast anemie bleek ze ook te lijden aan gezwollen aders in haar tong, wat de ademhalingsproblemen veroorzaakte.

Met frietjes
Stacey kreeg in het ziekenhuis meteen vitamine-injecties, maar eenmaal terug thuis herviel ze in haar oude gewoontes. "De nuggets van McDonald's zijn mijn favorieten. Samen met mijn vriend eten we er twintig, met frietjes. Maar ik hou ook wel van die van KFC en de merken uit de supermarkt. Mijn hoofdmaaltijd bestaat elke dag uit chicken nuggets".

Ten dode opgeschreven
Haar 39-jarige moeder zit met de handen in het haar. "Ik ben ten einde raad. Ik bid dat ze kan geholpen worden voor het te laat is. Het breekt mijn hart telkens ik haar die verdomde nuggets zie eten. De dokters hebben haar onomwonden gezegd dat ze ten dode opgeschreven is als ze zo doorgaat. Maar ze houdt vol dat ze niets anders kan eten".

De enige variatie die Stacey in haar dieet stopt, naast de frietjes, is af en toe een toast als ontbijt en... chips.

"Ik was twee toen mama me meenam naar McDonald's en daar proefde ik voor het eerst chicken nuggets. Ik vond ze zo lekker dat ik niets anders meer wilde eten. Ik wilde zelfs niet proeven van ander eten. Mama heeft het jaren geleden opgegeven me iets anders te laten eten". De vijfjarige broer en de driejarige zus van Stacey eten wél gezond.

Rommel
Haar moeder probeerde haar ooit uit te hongeren in een poging haar gezondere zaken te laten eten, maar ook dat mislukte. Stacey's mama heeft overigens nog een zorg aan haar hoofd: waar moet ze blijven met al de gratis speeltjes die haar dochter verzamelt? Totnogtoe heeft ze vier vuilzakken gevuld met die rommel. (lb)

 
 
26/01/12 14u48

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.