30 januari 2012

Het wordt toch nog winter...

Ik hoor geregeld om mij heen aaaaahw koud ik blijf binnen en het liefst lig ik dan in bed. Het is koud dat ben ik met ze eens maar je kunt het ook overdrijven. Sommige dragen met 8 graden boven nul al 4 lage kleren en thermo kleding. Dit zijn dan valide mensen. Dan heb ik wel eens de vraag gesteld wat doe je als het -10 graden is, wat trek je dan aan dan krijg je als antwoord dan blijf ik binnen en ga ik de deur niet uit. Tsja dat wil iedereen wel en dan kun je in geheel nederland wel een WINTERSLAAP in voeren. Maar er moet ook gegeten en gedronken worden en dus geld op de plank komen.

Hoe dan ook mensen die stil zitten en met hun (hulp-)hond naar buiten gaan hoor je minder snel klagen, althans ik heb ze wel horen zeggen wat koud maar het weer houdt ze niet om toch te gaan om hun viervoeter uit te laten. Het is gezond weer en andere voordeel heeft het wel je bent in de avond lekker rozig en dan lig je er ook weer op tijd in je bed. Ik heb nu pas voor de 2e keer mijn alle dikste broek (soort ski broek) en dikke sokken. Maar heb mijn voeten zak (net zoiets waar kleine kinderen inzitten in kinderwagens) nog NIET echt nodig gehad. Sjaal nog amper om gehad en handschoenen vind ik niks...

Commentaren

Ja..als je te vroeg begint je al zo vreselijk dik aan te kleden, dan ben je nu de pineut hehe. Als je een beetje in beweging kunt blijven is je echt dik aankleden niet nodig..als ik met de hond uitga, heb ik het algauw warm..maar dan beweeg je wel constant..het is nu stilzittend of -staand buiten niet écht lekker hoor! En naar het eind van de week wordt het nóg kouder hè..maar honden moeten toch gewoon naar buiten, dus ja..we gaan het echt wel wagen! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 30 januari 2012

@ mizzD

Ja de honden moeten toch ook even de pootjes streken.Ze halen we een frisse neus en komen daarna weer thuis en dan een lekker wat warms drinken dan ben je zo weer op gewarmd. Een oude vriendin van mij zat bijna altijd binnen met de kachel op 22 graden en was geregeld ziek en wat dan ook terwijl ik af en toe wat snotterde en al jaren niet ziek ben geweest. De kachel komt nooit hoger dan 20,5 graden hier in huis. warm genoeg anders val ik om van de warmte en droge lucht.
Groetjes

Gepost door: Bianca | 30 januari 2012

Bianca,ik vind dat het tot nu toe niet superkoud is geweest en ik probeer toch regelmatig buiten te komen. Fietsen doe ik nu niet ,de lucht is me te koud want na een tijdje fietsen is het precies of mijn longen in brand staan.Maar te voet is het best te doen en tot nu toe heb ik nog niet dikwijls mijn hoedje moeten opzetten. Nu wordt het kouder en zal ik dit wel moeten doen om geen last van de sinussen te krijgen en als je goed gekleed bent is het best aangenaam om een wandeling te maken en inderdaad als je terug in huis komt voel je je zo rozig hé!! Ik begrijp die mensen neit die al beginnen e klagen als het amper onder nul is,dan moeten ze eens naar Canada gaan bij mijn familie waar het dikwijls - 30 ° is !! We gaan verder buiten komen hé jij en ik ,zelfs als het hard gaat vriezen .Het is dan dat de lucht zo zuiver is.!!

Gepost door: magda | 30 januari 2012

De commentaren zijn gesloten.