07 februari 2012

Hoe hoog staat jou kachel?

Mijn kachel staat gemiddeld op 19,5 graden. Nu staat ie op 18 graden en 's nachts ook. Halve wege de middag als het zonnetje uit mijn huis is gedraait dan gaat de kachel richting de 19 á 20 graden. Mijn kachel komt niet hoger dan 21 graden en dat is echt limiet.

Heb dikke of meerdere lagen kleren aan en omdat ik ook met de hond naar buiten moet. Als ik wil zweten dan kan ik naar de sauna gaan...

Ben eigenlijk wel benieuwd & nieuwsgierig hoe hoog bij jullie thuis de kachel staat gemiddeld met deze kou....

Gepost door BIANCA | Commentaren (3)

Commentaren

Hier bij mij is het vloerverwarming en dit is niet dagelijks regelbaar,
maar dit wordt telkens automatich geregeld met een buitenvoeltemeratuurmeter!
Zo weet mijn ketel telkens hoeveel hij moet bij verwarmen om tot ongeveer 20° te komen.
Als het zonnetje in het huis schijnt kan dit wel enkele graden oplopen!
En als ik een dagje heb dat ik me niet kan opwarmen smijt ik een blokje bij in de open haard!
Geniet van je witte buitenzicht.
En laat de zon maar schijnen.
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 07 februari 2012

Onze verwarming staat overdag op 20 graden..als ik tenminste niet vergeet 'm op te draaien..'snachts staat ie op 14 en als ik 'smorgens m'n bed uitrol, rol ik meestal meteen even door naar de pc-kamer om m'n mail en m'n blog te checken..eerdat ik er dan erg in heb om beneden de thermostaat op te gaan draaien, is het meestal al een uur of 11 hehe.
En 'savonds om een uur of half 11 draaien we hem dus alweer naar 14..en dan hebben we boven nergens ook maar een radiator openstaan (behalve het kleintje in de badkamer)..want dat is warm genoeg. Als het niet zo hard vriest als nu staat op de slaapkamer zelfs het raam altijd open..maar dan doe ik overdag die deur wel dicht...ga geen geld het raam uitsmijten hè! :-)
We krijgen elk jaar flink wat geld terug na de eindafrekening van het energiebedrijf, terwijl ons maandelijks termijnbedrag helemaal niet zo hoog is..dus ik denk dat we het heel aardig doen zo.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 07 februari 2012

Meestal staat de verwarming op 20° tot 21°overdag. Mijn man is nogal kouwelijk sedert hij sedert ruim twee jaar ziek is geworden. Zodra de zon in de living zit ,slaat de verwarming af en als we gaan slapen staat de chauffage op 16°.

Gepost door: magda | 09 februari 2012

De commentaren zijn gesloten.