28 februari 2012

Let op mannen....lief zijn voor haar hondje

Als je een afspraakje hebt met een vrouw die gek is op haar hond dan zal je bereid moeten zijn om het dier ook leuk te vinden... of net alsof te doen.

Volgens nieuw onderzoek zal een vrouw meer tevreden zijn in een relatie als haar partner hetzelfde voelt voor haar hond als ze zelf doet. Als ze afstandelijk is, kan hij beter niet al te veel met haar hond knuffelen.

Aan de andere kant maakt het voor mannen niet uit of zijn partner zijn hond lief vindt. Ze zijn er zich volgens de onderzoekster niet van bewust of het maakt ze niet uit. De harmonie in huis maakt ze kennelijk niet veel uit.

Wel bleek dat wanneer mannen vonden dat ze een sterke en unieke band met hun eigen hond hadden ze gelukkiger waren in hun menselijke relatie ongeacht de gevoelens van de vrouw over de hond. Voor de vrouwen kon de nauwe relatie man- hond wel een negatieve invloed hebben omdat ze mogelijk wat jaloezie voelde.

Onderzoekster Kristen Capuozzo van de Universiteit van Houston in de VS liet 120 samenwonende hetro stelletjes online vragenlijsten invullen over hun relatie tot hun huisdieren en het geluk binnen hun relatie. De partners beantwoorden de vragen apart.

Omdat 75% van de deelnemers hondeneigenaar was, waren er niet genoeg katten of andere huisdieren om te bepalen of diersoorten een rol speelden in de resultaten. Maar vrij expliciet was de waarde de vrouwen gaven aan de relatie tussen hun man en haar eigen hond.

De interpretatie van de vragenlijsten is wel een kwestie van inschatting en er is meer onderzoek nodig van de dynamiek van huisdieren in een relatie.

Bron: LiveScience.com

DN redactie
DN 21/02/2012

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

Commentaren

Ik vind het erg dat een relatie tussen man en vrouw kan bepaald worden door een hond! Ik vind poezen en honden lief ,mijn man heeft het meer voor honden maar dat is nooit ter sprake gekomen om onze relatie te bepalen.

Gepost door: magda | 28 februari 2012

De commentaren zijn gesloten.