01 maart 2012

Man met nekbreuk naar huis gestuurd met pijnstillers

© Thinkstock

Een man die na een val van de trap met een nekbreuk in het ziekenhuis belandde, werd naar huis gestuurd met een stripje pijnstillers.

Toen de ambulance arriveerde, werd de Zweed gevraagd om zelf in de ziekenwagen te stappen. Zonder brace werd hij naar het ziekenhuis vervoerd. Vervolgens draaide de dienstdoende arts het hoofd van de man in verschillende richtingen en kwam tot het besluit dat hij een spierblessure had opgelopen. De man werd naar huis gestuurd. Scheel van de pijn ging hij terug naar de behandelende arts, meldt de krant Länstidningen. De dokter maakte een röntgenfoto van zijn arm en schouder, vervolgens werd de man met een dosis pijnstillers weer naar huis gestuurd.

Drie weken lang verbeet hij de pijn en ging toen naar een tweede ziekenhuis voor een 'second opinion'. Daar werd ook een röntgenfoto gemaakt van zijn nek. Vervolgens werd hij doorgestuurd naar een groter ziekenhuis in Östersund. Daar constateerden de doktoren dat hij een nekblessure had opgelopen en dat hij ook een probleem heeft met zijn ruggengraat.

Weer werd hij doorgestuurd, deze keer naar het ziekenhuis van Umeå waar de artsen tot de conclusie kwamen dat de man zijn nek had gebroken. Volgens de krant heeft hij veel geluk gehad. Bij elke beweging verschoof zijn ruggengraat een paar centimeter en riskeerde hij een verlamming. (Redactie)

 
 
01/03/12 ad.nl

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.