20 maart 2012

herdenking ijsbeer Knu bruut afgebroken

Door: redactie
20-3-12 - 00:44 bron: ANP/RedactieGedenkmunt en miniatuurstandbeeld van Knut, maandag gepresenteerd in de dierentuin van Berlijn.© epa.

De directeur van de dierentuin van Berlijn heeft maandag een abrupt einde gemaakt aan de herdenking van de ijsbeer Knut, die een jaar geleden overleed. Hij liet bloemen, gedichten en tekeningen verwijderen die bij het ijsberenverblijf van de Berliner Zoo waren neergelegd.

Knut in 2007.© getty.

Ook maakte de directeur korte metten met de croissants die iemand er had achtergelaten, Knuts lievelingseten. 'Ik wil dat deze hype eindelijk ophoudt', aldus directeur Bernhard Blaszkiewitz maandag op de website van de Duitse krant Bild. 'Men rouwt om mensen, niet om dieren!'

Standbeeld
De houding van Blaszkiewitz stemt niet helemaal overeen met de activiteiten die zijn personeel heeft ontwikkeld om het korte leven van Knut te gedenken. Maandag werd in de dierentuin eveneens een Knut-gedenkmunt gepresenteerd, en een miniatuur van het standbeeld dat het komende jaar in de Berliner Zoo voor de ijsbeer zal verrijzen.

Wereldberoemd
De ijsbeer Knut werd in 2006 wereldberoemd nadat hij was verstoten door zijn moeder. Dierenverzorger Thomas Dörflein bracht het toen nog donzige en hagelwitte ijsbeertje groot met de fles. Miljoenen mensen kwamen naar Knut kijken; media uit de hele wereld maakten hem wereldberoemd.

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (2)

Commentaren

Het gedrag van die directeur is onbegrijpelijk.Hij zou blij moeten zijn met deze aandacht.En treuren om ene dier kan zeker en vast. TOen onze hond sgtierf was ik er kapott van. Hij is 18 jaar geworden en dan is zo'n dier wel een deel van je gezin .Hijliet ook echt een leegte achter . Liefs !

Gepost door: magda | 20 maart 2012

oei sorry voor de talrijke tikfouten.Ik heb het niet in de vingers vandaag.

Gepost door: magda | 20 maart 2012

De commentaren zijn gesloten.