22 maart 2012

Hond niet toegelaten op begrafenis van baasje...


Door: redactie
20-3-12 - 16:03 bron: Helsingborg Dagbladet / HLN© Thinkstock.

De laatste wens van een Zweedse man, die zaterdag op 81-jarige leeftijd overleed, zal helaas niet ingewilligd worden. De hond van Willy Thern is als het aan de pastoor ligt namelijk niet welkom op zijn begrafenis.

Willy verloor een lange strijd tegen kanker. De laatste weken van zijn leven verbleef hij thuis bij zijn vrouw Gun en hun trouwe hond Milo. 'Tijdens de 56 jaar dat we getrouwd waren hebben we acht honden gehad', zegt de weduwe. 'Omdat we nooit kinderen kregen, waren zij onze meisjes en jongens. Het is dus niet vreemd dat het Willy's laatste wens was dat onze hond Milo bij zijn begrafenis zou kunnen zijn'.

Allergisch
Pastoor Markus von Mertens van de Välluv-kerk in Helsingborg denkt daar echter anders over. Hij wil onder geen beding de 9-jarige Milo in zijn kerk toelaten. 'Voornamelijk omdat sommige van onze parochianen allergisch zijn voor honden', klinkt het. 'Na de begrafenis zouden we het hele gebouw grondig moeten reinigen en daar hebben we de middelen niet voor'.

'Uiteraard zijn ook honden onderdeel van de schepping, maar een begrafenis is enkel bestemd voor rouwende mensen', aldus pastoor Von Mertens. 'Ik sluit niet uit dat de hond voor of na de kerkdienst de lijkkist kan begroeten, maar in het kerkgebouw kan ik het dier niet toelaten'.

 

vindt dit wel erg gemakkelijk gezegd "sommige parochianen zijn allergies voor honden"... vindt het wel triest dat die man zijn laatste wens NIET worden gehoord...

Gepost door BIANCA | Commentaren (2)

Commentaren

Bianca,dat vind ik asociaal van die pastoor.Een hond gaat geen volledige kerk besmetten met zijn haren hé! Goed verluchten en een dweil doen wonderen .Maar blijkbaar geloofd die pastoor niet in "wonderen"!!

Gepost door: magda | 25 maart 2012

De hond voor de kerkdienst grondig wassen met wijwater en bewierroken tot hij begint te hoesten, dan kan het geen kwaad meer. ;-)

Leuke blog heb je, Bianca! Jouw punch en pit vind ik er graag in.

Groetje

Gepost door: Willy | 28 maart 2012

De commentaren zijn gesloten.