21 juni 2012

Lone Star-teek veroorzaakt mogelijk vleesallergie

21-6-12 bron: Metro

De Lone Star-teek.

Onderzoekers aan de Universiteit van Virginia in de Verenigde Staten hebben ontdekt dat de Lone Star-teek ervoor kan zorgen dat mensen een allergie voor vlees oplopen. De wetenschappers deden onderzoek naar de oorzaak van een reeks vlees-allergieën die zich voordoet aan de Oostkust van de VS.

Een beet van de teek lijkt onschuldig, maar speeksel van het beestje dat in de wond stroomt kan een allergische reactie op vlees veroorzaken volgens de onderzoekers, zo meldt Metro.

Bultjes en blaasjes
De allergie openbaart zich vervolgens enkele uren nadat het slachtoffer vlees eet. De reactie varieert van bultjes en blaasjes tot een ernstige anaphylactische shock.

Het is volgens de onderzoekers lastig vast te stellen dat het inderdaad de Lone Star-teek is die de reactie veroorzaakt. Daarentegen zeggen ze wel dat van de ongeveer 400 gevallen die ze onderzochten, 90 procent te maken heeft gehad met een tekenbeet.

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

Commentaren

Je hoort meer en meer van tekenbeten. Op den duur zou je bang zijn om nog in de natuur te gaan wandelen. Ofwel moet je zorgen dat armen en benen goed bedekt zijn.

Gepost door: magda | 21 juni 2012

De commentaren zijn gesloten.