18 oktober 2012

De Wintertijd Challenge

De Wintertijd Challenge in de nacht van 27 op 28 oktober 2012 is een uniek fondsenwervend sportevenement van Spieren voor Spieren. In de nacht dat de wintertijd ingaat wordt er op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland 1 uur en 1 seconde gesport om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte.

Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat het sportevenement plaatsvindt in het uur dat de wintertijd ingaat (2 uur ‘s nachts) en de klok teruggaat. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kan winnen. Tijd winnen om behandeling en genezing van spierziekte bij kinderen te realiseren.

Droomafstanden Ludiek is dat deelnemers aan de Wintertijd Challenge op dit nachtelijke tijdstip door het teruggaan van de klok in 1 seconde droomafstanden kunnen afleggen. Het ultieme voorbeeld waar gezonde spieren toe in staat zijn om kinderen met zieke spieren te helpen.

Spieren voor Spieren Wintertijd Challenge Eindhoven
Spieren voor Spieren organiseert in de wintertijdnacht één hoofdevenement in Genneper Parken Eindhoven, waar je als hardloper, schaatser of zwemmer kunt deelnemen. Daarnaast moedigen we sportievelingen in heel Nederland aan op hetzelfde moment een eigen eigen lokale Wintertijd Challenge te organiseren.

Schrijf je in voor het hoofdevenement in Eindhoven of één van de lokale challenges.

Lokale Challenges
Klik hier voor een overzicht van alle lokale challenges in de nacht van 27 op 28 oktober.

 

Deelnemersinformatie

Klik hier voor alle relevante deelnemersinformatie voor de Wintertijd Challenge 2012.

 

4 uur durende live-uitzending Q-Music

Radiozender Q-Music zal in de nacht van 27 op 28 oktober een live-uitzending van 4 uur verzorgen vanuit de Wintertijd Challenge in Eindhoven. Het zal een een soort “langs de lijn” uitzending worden waarbij zowel verslag wordt gedaan van de sportprestaties in Eindhoven, als live wordt geschakeld naar lokale challenges die gelijktijdig in dezelfde nacht plaatsvinden op andere plaatsen in het land.

Commentaren

Een prachtig initiatief, Bianca, maar wat ver en wat laat. Hopelijk wordt het een gigantisch succes!

Groetje

Gepost door: Willy | 18 oktober 2012

Wat een mooi en ook origineel initiatief! Zoals Willy zegt hoop ik dat het een gigantisch succes wordt. Het is zeker en vast voor een goed doel.

Gepost door: magda | 20 oktober 2012

Dat is een mooie initiatief, zo worden mensen die het in het leven moeilijker hebben, ook niet vergeten.
Ik wens je een fijn weekend toe Bianca.

Gepost door: Chrisje | 26 oktober 2012

De commentaren zijn gesloten.