17 december 2012

Italianen worden verplicht om aangereden hond te helpen


Automobilisten en andere weggebruikers in Italië moeten vanaf eind dit jaar aangereden honden, katten en andere dieren helpen. Het doet er niet toe of zij zelf het ongeluk hebben veroorzaakt. Automobilisten moeten het dier in hun auto laden en naar de dichtstbijzijnde dierenkliniek brengen. Daarbij mogen zij voortdurend claxonneren en rode verkeerslichten negeren.

Op 27 december wordt een wet van kracht die het parlement 2 jaar geleden aannam. Het ministerie van Transport onderstreept dat de wet voor alle weggebruikers geldt. Automobilisten moeten wagens met een gewond dier voorrang geven en de politie mag de chauffeur die de verkeersregels negeert, niet beboeten.

Volgens Italiaanse media is de wet uniek voor Europa. De krant Corriere della Sera schrijft dat de volgende stap mogelijk de instelling van een alarmnummer wordt om ongelukken met dieren te melden.

de bron 15 dec. '12 : http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/3364075/2012/12/15/Italianen-worden-verplicht-om-aangereden-hond-te-helpen.dhtml

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

Commentaren

Een heel mooie actie ,maar het lijkt me toch gevaarlijk om alle verkeersvoorschriften te mogen aan je laarzen lappen om zo vlug ogelijk in een ziekenhuis te geraken !!

Gepost door: magda | 17 december 2012

De commentaren zijn gesloten.