10 januari 2013

...deel 2; strijd tegen...

Onbegrip van omstanders is vaak, van aahw die meid zit in een rolstoel en is dus geesetelijk ook niet orde. Of er wordt gesmoest als je voorbij rijdt van waarom zou ze nou in een rolstoel zitten? Kinderen, vooral de jongere kinderen zijn direct en vragen zonder blozen of schaamte waarom je die wagen zit. Bij kinderen moet je geen moeilijk verhaal vertellen waarom je in een rolstoel zit. Ik probeer ze uit te leggen dat mijn spieren ziek zijn en daardoor niet meer de kracht heb om te lopen of rennen zoals hun. Meestal nemen ze daar genoegen mee, maar soms ook niet en vragen ze waar ik heel rustig, duidelijk en simpele manier uitleg wat ik heb. Ouders schamen zich en trekken hun kind bij je weg. Heb ouders ook wel eens beledigen dingen horen zeggen tegen hun kinderen zoals van niet doen mischien is het besmettelijk wat ze heeft. Dit doet zeer en nu ben ik gelukkig mondig genoeg om die ouders juist een weer woord te geven en het kind krijgt zijn antwoordt.

Uiteraard zijn er ook vervelende momenten. Sommige kinderen vinden het erg leuk om je rolstoel te zitten (zoals de joystick waarmee ik rij). En de ouders zeggen daar niks van dan ben ik degene die pissig wordt zowel op de ouder als kind. Ik heb wel geleerd om mijn hand in de buurt te houden van de joystick zodat ik direct merk als iets of iemand er in de buurt komt.

Gepost door BIANCA in Algemeen, bewust, Mijn beperking | Commentaren (1)

Commentaren

Kinderen zijn zeer rechtstreeks in hun vragen en willen ook alles (bij)leren als ze daartoe de kans hebben. En hoe of wat je bent, is niet altijd aan de orde. B.v. in een wachtzaal bij de dokter kunnen kinderen leuk bij me komen zitten praten, terwijl anderen over me heen klauteren. Het heeft gewoon met opvoeding te maken. En niet enkel over hoe die kinderen opgevoed zijn, maar ook en zelfs vooral hoe hun ouders opgevoed werden. Beetje onaangenaam soms, maar zoals je zelf zegt: je bent mondig en alert genoeg om aan die dingen de hand te houden!

Groetje

Gepost door: Willy | 10 januari 2013

De commentaren zijn gesloten.