06 februari 2013

Vogel steelt 850 euro van toerist in Nieuw-Zeeland


Een vogel heeft 1.100 Nieuw-Zeelandse dollar gestolen uit de camper van reiziger Peter Leach. De schot had zijn voertuig aan de Arthur's Pass op het Zuiderland geparkeerd om het sublieme uitzicht in zich te kunnen opnemen.

Hij liet het raam open terwijl hij foto's nam van de omgeving en de papegaaiachtige die op dat moment nieuwsgierig rond de mobilhome huppelde. Wist hij veel dat deze rare snuiter, een kea, een ordinaire dief was?

'Een Canadees koppel wandelde voorbij en vertelde me dat de vogel iets uit mijn camper genomen had", grinnikte de toerist. 'Het dier stal zowat al het geld dat ik had.'

Zakje
De toerist bewaarde zijn cash geld in een zakje dat hij op het dashboard had achtergelaten. Daar moet de kea het opgepikt hebben alvorens met de noorderzon te verdwijnen. Gelukkig kon de Schot rekenen op de barmhartigheid van enkele vrienden die op het Zuidereiland wonen. Zij leenden hem geld.

Politie
In de hoop de som terug te krijgen van de verzekering, rapporteerde hij de diefstal aan de Nieuw-Zeelandse politie. 'De agent stelde eerst wat serieuze vragen', vertelde Peter Leach. 'Maar dan proestte hij het uit.'

De Schot had nog nooit van kea's gehoord. Deze vogels leven op het Zuidereiland en staan er onder meer om bekend dat ze op onbewaakte plekken rubberen dichtingen van auto's slopen. De kea is een van de slimste en creatiefste papegaaien.

bron: ad.nl - 4febr '13

Gepost door BIANCA | Commentaren (1)

Commentaren

De fluiter kan meteen de regering in met die toeren! ;-)

Groetje

Gepost door: Willy | 06 februari 2013

De commentaren zijn gesloten.