27 mei 2013

het lijkt wel de normaalste zaak van de wereld...


Het lijkt wel of het de normaalste zaak van de wereld is, we horen niks anders dan dat mensen worden vermist en helaas dood terug worden gevonden. Zelfs kinderen die dood worden gevonden,dit doet uiteraard veel pijn bij vele mensen.Uiteraard is het verschrikkelijk en enorm triest voor alle nabestaande. 

De geruchten over wat er nou allemaal speelt of heeft gespeeld dat is altijd raadsel en dit houdt de media enorm en soms extreem bezig.Maar het lijkt wel of het steeds vaker gebeurt en de media er van smult... Dit is mijn beleving en benieuwd naar jullie beleving?

Gepost door BIANCA in Actueliteit, Emoties | Commentaren (3)

Commentaren

Geloof me, Bianca, er is niet veel nieuws onder de zon. Dergelijke voorvallen gebeuren al eeuwen, maar nu wordt alles tot in detail gespot en uitvergroot door de media. En een groot publiek wil die zaken volgen en wil steeds meer over zulke verschrikkelijke feiten vernemen. Het is een vicieuze cirkel geworden: hoe meer rampen en drama's aangesleept worden in de media, hoe groter de zin in sensatie, hoe extremer de berichtgeving... En dan komt wat jij zegt: we gaan het de normaalste zaak van de wereld vinden! En dan komt het ergste gevolg, zwakke mensen kunnen er gevaarlijk door beïnvloed worden en er 'voorbeeldgedrag' in vinden. Interesse in de actualiteit is iets helemaal anders dan sensatiezucht!

Groetje

Gepost door: Willy | 29 mei 2013

Dag Bianca, als ik lees wat Willy schrijft kan ik niets anders dan zijn mening bijtreden.Waar gewenning optreedt ,wordt het langzaamaan als normaal ervaren .Dat is gevaarlijk ,we mogen ons niet laten meedrijven met al die sensatieberichten.

Gepost door: magda | 29 mei 2013

Even komen bijlezen Bianca.
Vele bloggroeten, doei ...

Gepost door: Chrisje | 10 juni 2013

De commentaren zijn gesloten.