24 juli 2013

rot voelt

947059_405768329536459_1497059597_n.jpg

Gepost door BIANCA in bewust, close up, Emoties | Commentaren (0)

22 juli 2013

praat niet

248371_636323923061635_1863058862_n.jpg

Gepost door BIANCA in bewust | Commentaren (0)

23 januari 2013

voorlopige plannen voor 2013

 

Wat ik nog wil ondernemen en doen de komende tijd is het volgende:

 

  • In afwachting van nieuwe elektrische rolstoel

  • praktische thuisstudie; fotografie of iets anders creatiefs

  • Genieten en met mijn vrienden meer afspreken

  • huisje veranderen en nog meer naar mijn zin maken.

  • Festivals bezoeken

  • etc....

 

Kortom ik wil lekker genieten en we zien wel wat er verder nog op mijn pad komt... Familie en vele vrienden/vriendinnen, kennissen, zijn altijd welkom... Jaren lange vriendschappen geven en voelen vertrouwt. Nieuwe contacten is altijd aftasten van wat je aan elkaar hebt. Ik verwacht alleen dat de contacten wel van 2 kanten komt en niet van één kant!!!

Omtrent de liefde, tsja dat is iets wat je niet kan beïnvloeden en laat ik het zover gewoon op mijn afkomen. Dit is soms wel frustrerend maar ja single zijn heeft ook zeker zijn voordelen hoor!

22 januari 2013

Tijd voor een feestje!!! Deze blog bestaat alweer 6jr.

Zo mijn blog bestaat vandaag alweer 6jr. De jaren zijn voorbij gevlogen, al zeg ik het zelf... Ik wil al die ruim 300.000 blog bezoekers nogmaals enorm bedanken.  Even speciaal wil ik bedanken Magda, Danique, P-ter, Ourlipsaresealed, kelly de kooijer, teamblue, Willy.... Dit zijn mijn trouwe blog bezoekers... (allicht ben ik een aantal vaste bezoekers vergeten te noemen,sorry maar jij/jullie ook bedankt). En laat gerust jou reactie achter bij de blog berichten... dat zou ik erg leuk en plezierig vinden. In die jaren is er hele hoop gebeurt en vooral verandert.

 

Ik begon de blog op mijn 23e.... Ik postte over de liefde, hobby's, mijn huisdieren, dagelijkse gang van zaken.

Inmiddels ben ik al weer 29 jaar en woon ik elders maar dan geheel zelfstandig, kan ik hulp oproepen wanneer en hoe laat ik het zelf wil. Dit sinds december 2010!!! Heb geen “vaste tijden” meer... Ik woon hier nu met heel veel plezier met mijn border collie en kat. Woon vlakbij de dijk en ga er dan ook lekker op uit samen met mijn border collie.

 

Ik heb in juli 2011 een prachtige tattoo laten zetten. Waar ik allicht wel engelen geduld voor moest op brengen want ik moest 7u stil zitten. Tsja zult denken ja je zit al in een rolstoel maar dat wil dus niet zeggen dat ik stil kan zitten. Er gaan er zeker in de toekomst meer komen, het is zeker verslavend,hahaha...

 

Ik moet altijd wat te doen hebben. Mijn hobby's zijn uitgebreid met maken van sieraden en stoffen mobiele hoesjes. Helaas verloopt de verkoop niet zoals gedacht. Maar heb intussen ook hele oude hobby opgepakt en dat is punniken. Dit project was ik 12jr geleden al mee begonnen en het einde begint nu echt langzaam in zicht te komen!

Sinds juni 2012 ben ik distributeur van een bedrijf FM Group Benelux... (als je wilt weten wat dit is google het gerust...)

 

21 januari 2013

Ruim 300.000 blog bezoekers


Ik heb vandaag de 300.000 blog bezoeker mogen verwelkom allicht weet ik niet wie diegene is maar ik ben er enorm blij mee. Mijn blog bestaat op 22 januari, 6jr!!!! Dat houdt in dat ik 50.000 bezoeker per jaar mogen verwelkomen op mijn blog...

Momenteel heb ik per maand ruim 8000 bezoekers. dat is helemaal toppie....!!! Blijf uiteraard komen en plaats gerust je reacties bij de blog berichten.

552575_355842777842884_1271894872_n.jpg

 

10 januari 2013

...deel 2; strijd tegen...

Onbegrip van omstanders is vaak, van aahw die meid zit in een rolstoel en is dus geesetelijk ook niet orde. Of er wordt gesmoest als je voorbij rijdt van waarom zou ze nou in een rolstoel zitten? Kinderen, vooral de jongere kinderen zijn direct en vragen zonder blozen of schaamte waarom je die wagen zit. Bij kinderen moet je geen moeilijk verhaal vertellen waarom je in een rolstoel zit. Ik probeer ze uit te leggen dat mijn spieren ziek zijn en daardoor niet meer de kracht heb om te lopen of rennen zoals hun. Meestal nemen ze daar genoegen mee, maar soms ook niet en vragen ze waar ik heel rustig, duidelijk en simpele manier uitleg wat ik heb. Ouders schamen zich en trekken hun kind bij je weg. Heb ouders ook wel eens beledigen dingen horen zeggen tegen hun kinderen zoals van niet doen mischien is het besmettelijk wat ze heeft. Dit doet zeer en nu ben ik gelukkig mondig genoeg om die ouders juist een weer woord te geven en het kind krijgt zijn antwoordt.

Uiteraard zijn er ook vervelende momenten. Sommige kinderen vinden het erg leuk om je rolstoel te zitten (zoals de joystick waarmee ik rij). En de ouders zeggen daar niks van dan ben ik degene die pissig wordt zowel op de ouder als kind. Ik heb wel geleerd om mijn hand in de buurt te houden van de joystick zodat ik direct merk als iets of iemand er in de buurt komt.

Gepost door BIANCA in Algemeen, bewust, Mijn beperking | Commentaren (1)

09 januari 2013

De strijd tegen

Strijd tegen... (deel 1)

Als persoon heb je altijd wel iets waar je voor moeten strijden. Strijden tegen is vaak negatief voor iets wat niet gaat zoals het zou moeten gaan.

Naar eigen zeggen en ben ik eigenlijk wel van overtuigd als je leeft met een lichamelijke aandoening zoals ik en je bent dagelijks afhankelijk van een elektrische rolstoel. Je hebt dan net iets meer te maken met instanties zoals; rolstoelleveranciers/service (als de voorziening kapot gaat), uitkering of toch nog goed om nog iets te kunnen doen qua werkzaamheden, vooroordelen & onbegrip van omstanders, etc...