04 februari 2013

Ziek thuis hangen...


Tegen mij zin in, geef ik mijzelf toch maar een aantal dagen de tijd om uit te zieken. Kan wel praten maar met moeite en slikken is pijnlijk... Maar ja met geregeld vitamine (fruit)smoothies gaat het al wel weer stukkie beter dan vorig week. 

Thuis hangen en niksen!!!!!!!!!! pfffff....

er moet nog wel hoop geregeld worden maar dat is telefonisch dat wordt nu net iets te veel...dat trek ik echt niet.

Gepost door BIANCA in Mijn conditie | Commentaren (3)

Nog geen nieuwe rolstoel,verdomme....

vorige week woensdag in vol verwachting zitten wachten op mijn nieuwe elektrische rolstoel. Eenmaal thuis past de rolstoel nog maar net door de tuindeur heen. Ze hebben de rolstoel veel TE breedt gemaakt. hier ff op een rijtje wat niet aan klopte;

wat niet goed was aan de nieuwe rolstoel...
* Armleuning liepen te ver door naar achter (achterste stukje gebruik ik niet eens)
* Armleuning naast de rugleuning (hierdoor is de stoel gelijk stukke breder)
* Zitting is 56cm diep en 56cm breed (huidige zitting is 60cm diep en 50cm breed en dat is prima!!!)
* De extra functie bediening zit links ipv rechts, die moet los van het stuurkastje.
 

Kortom hebben ze met veel tegen zin de rolstoel weer mee terug genomen. Ik heb donderdag ochtend nog eens gebeld omtrent mijn nieuwe groene monster (rolstoel). Krijg je te horen "jij wilt snel antwoorden...." Wat denken hun dan... Ze hadden nog maar net een "spoed" oproep gedaan richting de adviseur die de passingen heeft gedaan. Dus dat kan nog wel ff duren.... Klotezooi en ja en het is flink balen...
 
 
Om echt KWAAD om te worden. Kleine dingen zoals die functie bediening hadden ze allicht terplaatsen nog kunnen veranderen. maar afmeting van zitkussen is toch wel idioot... 6cm te breed en 4cm te kort.... echt te zot voor woorden... Terwijl je heel duidelijk hebt aangegeven dat de huidige afmeting PRIMA is!!!

26 januari 2013

Help S.M.A. de wereld uit!

 

552746_406182269466942_1208894323_n.jpg

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (0)

23 januari 2013

voorlopige plannen voor 2013

 

Wat ik nog wil ondernemen en doen de komende tijd is het volgende:

 

  • In afwachting van nieuwe elektrische rolstoel

  • praktische thuisstudie; fotografie of iets anders creatiefs

  • Genieten en met mijn vrienden meer afspreken

  • huisje veranderen en nog meer naar mijn zin maken.

  • Festivals bezoeken

  • etc....

 

Kortom ik wil lekker genieten en we zien wel wat er verder nog op mijn pad komt... Familie en vele vrienden/vriendinnen, kennissen, zijn altijd welkom... Jaren lange vriendschappen geven en voelen vertrouwt. Nieuwe contacten is altijd aftasten van wat je aan elkaar hebt. Ik verwacht alleen dat de contacten wel van 2 kanten komt en niet van één kant!!!

Omtrent de liefde, tsja dat is iets wat je niet kan beïnvloeden en laat ik het zover gewoon op mijn afkomen. Dit is soms wel frustrerend maar ja single zijn heeft ook zeker zijn voordelen hoor!

22 januari 2013

Tijd voor een feestje!!! Deze blog bestaat alweer 6jr.

Zo mijn blog bestaat vandaag alweer 6jr. De jaren zijn voorbij gevlogen, al zeg ik het zelf... Ik wil al die ruim 300.000 blog bezoekers nogmaals enorm bedanken.  Even speciaal wil ik bedanken Magda, Danique, P-ter, Ourlipsaresealed, kelly de kooijer, teamblue, Willy.... Dit zijn mijn trouwe blog bezoekers... (allicht ben ik een aantal vaste bezoekers vergeten te noemen,sorry maar jij/jullie ook bedankt). En laat gerust jou reactie achter bij de blog berichten... dat zou ik erg leuk en plezierig vinden. In die jaren is er hele hoop gebeurt en vooral verandert.

 

Ik begon de blog op mijn 23e.... Ik postte over de liefde, hobby's, mijn huisdieren, dagelijkse gang van zaken.

Inmiddels ben ik al weer 29 jaar en woon ik elders maar dan geheel zelfstandig, kan ik hulp oproepen wanneer en hoe laat ik het zelf wil. Dit sinds december 2010!!! Heb geen “vaste tijden” meer... Ik woon hier nu met heel veel plezier met mijn border collie en kat. Woon vlakbij de dijk en ga er dan ook lekker op uit samen met mijn border collie.

 

Ik heb in juli 2011 een prachtige tattoo laten zetten. Waar ik allicht wel engelen geduld voor moest op brengen want ik moest 7u stil zitten. Tsja zult denken ja je zit al in een rolstoel maar dat wil dus niet zeggen dat ik stil kan zitten. Er gaan er zeker in de toekomst meer komen, het is zeker verslavend,hahaha...

 

Ik moet altijd wat te doen hebben. Mijn hobby's zijn uitgebreid met maken van sieraden en stoffen mobiele hoesjes. Helaas verloopt de verkoop niet zoals gedacht. Maar heb intussen ook hele oude hobby opgepakt en dat is punniken. Dit project was ik 12jr geleden al mee begonnen en het einde begint nu echt langzaam in zicht te komen!

Sinds juni 2012 ben ik distributeur van een bedrijf FM Group Benelux... (als je wilt weten wat dit is google het gerust...)

 

21 januari 2013

Ruim 300.000 blog bezoekers


Ik heb vandaag de 300.000 blog bezoeker mogen verwelkom allicht weet ik niet wie diegene is maar ik ben er enorm blij mee. Mijn blog bestaat op 22 januari, 6jr!!!! Dat houdt in dat ik 50.000 bezoeker per jaar mogen verwelkomen op mijn blog...

Momenteel heb ik per maand ruim 8000 bezoekers. dat is helemaal toppie....!!! Blijf uiteraard komen en plaats gerust je reacties bij de blog berichten.

552575_355842777842884_1271894872_n.jpg

 

20 januari 2013

verse sneeuw laag

Het is weer begonnen met sneeuwen. Een prachtig gezicht vooral als je de deur niet uit hoeft. maar helaas dat moet ik wel ivm de hond uitlaten. Sinds vanmiddag sneeuwt het al aardig door zie foto voor resultaat tot 17.30u vandaag...

Gepost door BIANCA | Commentaren (1)

19 januari 2013

Extreme pijn

De afgelopen week heb ik te maken met extreme rugpijn. Geen idee hoe ik er aa ben gekomen. Donderdags 10/1 zou ik fysio hebben maar de therapeute was getroffen door de griep epidemie, dus ging de therapie niet door. een dag later dus vrijdag 11/1 toch naar de huisarts geweest. Kreeg de medicatie "diclofenac" mee en dit moest ik samen slikken met 2 paracetamols. Zaterdags mee begonnen kreeg ik ineens hartkloppingen van de diclofenac...Dit is een bijwerking van diclofenac, dus gelijk er maar weer gestopt met de diclofenac en alleen paracetamols geslikt.

 

Maandag toch weer naar de huisarts kreeg toen nieuwe medicatie mee "tramadol" dit is zusje van morfine... Ik dacht mooi dat zal wel aanslaan! een dag erna mee begonnen en ja hoor. Ik merkte geen pijn vermindering en ik kreeg vooral weer last van die verrekte bijwerkingen, zoals misselijkheid, suf voelen, braak neigingen, etc... Maar ik dacht ik geef nog niet op dus woensdags weer de tramadol ingenomen maar eveneens werd de pijn niet minder. en kreeg wel weer last van die rot bijwerkingen. Dus ik ben weer gestopt met die medicatie.

 

Gister eigenlijk geen medicatie ingenomen toen ging het net. Maar ik heb nu toch zelf maar nurofen gekocht en eens kijken of dit wel wilt. Ik ben alleen de deur uitgeweest om de hond uit te laten. Ik doe rustig aan en doe geleidelijk aan weer wat wasgoed weg werken

Gepost door BIANCA | Commentaren (1)

18 januari 2013

Nog geen 'nieuwe elektrische rolstoel'

Nog geen nieuwe rolstoel gekregen... Heb al meerdere malen gebeld naar de leverancier, maar kreeg tot gister te horen dat de rolstoel er al wel staat maar er onbreekt een zitkussen. Ze wouden hem eerst afleveren zonder een zitkussen. Dat zit toch best hard zonder een zitkussen! Ze konden mij niet vertellen wanneer die zitkussen bestelt was.

Tot gister middag! Gister wederom weer gebeld en ze wouden niet zeggen hoe of wat en dat ik volgende week maar weer terug moest bellen. Enige tijd later wordt ik zelf terug gebeld door de rolstoelleverancier. Ze belde nu om te zeggen dat de zitkussen wel was verstuurt maar dat het pakket spoorloos is geraakt. Toen heb ik nogmaals gevraagd wanneer is dat zitkussen bestelt was. het antwoordt was begin december 2012, terwijl de laatste rolstoelpassing al op 22 okt '12 had plaatst gevonden en dan bestellen ze 5 weken later de zitkussen pas en die levering duurt globaal al 6 tot 8 weken. Maar ze hadden het zitkussen nu met SPOED bestelt.

Kortom ik ben benieuwd wat ze verstaan onder een spoed bestelling... Maar nog niks gehoord dan bel ik volgende week donderdag gewoon weer.

Gepost door BIANCA in Algemeen, Mijn beperking | Commentaren (2)

17 januari 2013

ijsblokken vallen van de rolstoel

 

daar sta ik dan zo'n uurtje op 2 handdoeken tot de ergste er af gevallen is.

Gepost door BIANCA | Commentaren (2)

16 januari 2013

sneeuw val


Gepost door BIANCA in close up | Commentaren (1)

11 januari 2013

...deel 3, strijd tegen

 

Instanties, jaren geleden werd ik van het kastje naar de muur gestuurd door een instantie. Ik werd niet serieus genomen. Terwijl het bedrijf allicht meer met contactpersonen van hun cliënten te maken hadden. Maar zelf mijn eigen vader werd eerst niet serieus genomen en werd gezegd dat ik volwassen leeftijd had om zelf te bellen naar hun. Ze namen mij niet serieus en nadat mijn vader het duidelijk had gemaakt dat ik al 3 dagen bezig was geweest om een betalingsregeling te regelen werd hij ineens wel serieus genomen.

Rolstoelleveranciers nemen je ook niet altijd even serieus. Op dit moment wacht ik op een nieuwe elektrische rolstoel. Het wordt een splinter nieuwe elektrische rolstoel bestelt en de levertijd zou 6 a 8 weken maar kreeg onlangs de mededeling dat de rolstoel net voor de feestdagen binnen zou komen bij de rolstoelleverancier dan moeten er de juiste aanpassingen nog gedaan worden dus kortom heb ik mijn nieuwe rolstoel in Januari 2013 ipv eind 2012 wat ze mij hadden toegezegd. Maar ja het is dan hun woord tegen de mijne want zulke dingen worden niet opgeschreven.

 

Gepost door BIANCA | Commentaren (2)

10 januari 2013

...deel 2; strijd tegen...

Onbegrip van omstanders is vaak, van aahw die meid zit in een rolstoel en is dus geesetelijk ook niet orde. Of er wordt gesmoest als je voorbij rijdt van waarom zou ze nou in een rolstoel zitten? Kinderen, vooral de jongere kinderen zijn direct en vragen zonder blozen of schaamte waarom je die wagen zit. Bij kinderen moet je geen moeilijk verhaal vertellen waarom je in een rolstoel zit. Ik probeer ze uit te leggen dat mijn spieren ziek zijn en daardoor niet meer de kracht heb om te lopen of rennen zoals hun. Meestal nemen ze daar genoegen mee, maar soms ook niet en vragen ze waar ik heel rustig, duidelijk en simpele manier uitleg wat ik heb. Ouders schamen zich en trekken hun kind bij je weg. Heb ouders ook wel eens beledigen dingen horen zeggen tegen hun kinderen zoals van niet doen mischien is het besmettelijk wat ze heeft. Dit doet zeer en nu ben ik gelukkig mondig genoeg om die ouders juist een weer woord te geven en het kind krijgt zijn antwoordt.

Uiteraard zijn er ook vervelende momenten. Sommige kinderen vinden het erg leuk om je rolstoel te zitten (zoals de joystick waarmee ik rij). En de ouders zeggen daar niks van dan ben ik degene die pissig wordt zowel op de ouder als kind. Ik heb wel geleerd om mijn hand in de buurt te houden van de joystick zodat ik direct merk als iets of iemand er in de buurt komt.

Gepost door BIANCA in Algemeen, bewust, Mijn beperking | Commentaren (1)

09 januari 2013

De strijd tegen

Strijd tegen... (deel 1)

Als persoon heb je altijd wel iets waar je voor moeten strijden. Strijden tegen is vaak negatief voor iets wat niet gaat zoals het zou moeten gaan.

Naar eigen zeggen en ben ik eigenlijk wel van overtuigd als je leeft met een lichamelijke aandoening zoals ik en je bent dagelijks afhankelijk van een elektrische rolstoel. Je hebt dan net iets meer te maken met instanties zoals; rolstoelleveranciers/service (als de voorziening kapot gaat), uitkering of toch nog goed om nog iets te kunnen doen qua werkzaamheden, vooroordelen & onbegrip van omstanders, etc...

 

07 januari 2013

....maandag....

hate20mondays2020beer5yc.gif

Gepost door BIANCA | Commentaren (0)

05 januari 2013

...zaterdag...

herman20zaterdag.gif

Gepost door BIANCA | Commentaren (1)

01 januari 2013

PROOST OP GOED 2013

proost-op-een-fantastisch-2013.jpg

Gepost door BIANCA | Commentaren (3)

31 december 2012

proosten voor het nieuwe jaar

bier-proost-e1333656078688.jpg

Gepost door BIANCA | Commentaren (0)

30 december 2012

vuurwerk is mooi,maar niet voor de dieren!

547374_3948814681149_370788754_n.jpg

Gepost door BIANCA | Commentaren (2)

26 december 2012

Fijne 2e kerstdag toegewenst

holiday-6.jpg

Gepost door BIANCA in Festivals & feestjes | Commentaren (2)

25 december 2012

Fijne 1e kerstdag

1290134074VBt254.jpg

Gepost door BIANCA in Festivals & feestjes | Commentaren (0)

24 december 2012

Fijne en gezellige kerst avond!!

Mooie-kerstman-achtergronden-leuke-kerstman-wallpapers-afbeelding-plaatje-foto-8.jpg

Gepost door BIANCA | Commentaren (0)

22 december 2012

....inderdaad

LOC047.jpg

Gepost door BIANCA | Commentaren (2)

21 december 2012

hold still....

561683_10151133849659799_2071861731_n.jpg

Gepost door BIANCA | Commentaren (0)

19 december 2012

het leven is makkelijk, maar de mensen maken het moeilijk

46461_10151294347144757_591761060_n.jpg

Gepost door BIANCA | Commentaren (1)

18 december 2012

Mijn punnik project van 12jr

 

mijn punnik project van zo'n 12jr, het einde is inmiddels inzich en ben al iets verder richting het einde... dit helpt om frustraties te minderen, haha....

Gepost door BIANCA in creativiteit, Emoties | Commentaren (2)

17 december 2012

Italianen worden verplicht om aangereden hond te helpen


Automobilisten en andere weggebruikers in Italië moeten vanaf eind dit jaar aangereden honden, katten en andere dieren helpen. Het doet er niet toe of zij zelf het ongeluk hebben veroorzaakt. Automobilisten moeten het dier in hun auto laden en naar de dichtstbijzijnde dierenkliniek brengen. Daarbij mogen zij voortdurend claxonneren en rode verkeerslichten negeren.

Op 27 december wordt een wet van kracht die het parlement 2 jaar geleden aannam. Het ministerie van Transport onderstreept dat de wet voor alle weggebruikers geldt. Automobilisten moeten wagens met een gewond dier voorrang geven en de politie mag de chauffeur die de verkeersregels negeert, niet beboeten.

Volgens Italiaanse media is de wet uniek voor Europa. De krant Corriere della Sera schrijft dat de volgende stap mogelijk de instelling van een alarmnummer wordt om ongelukken met dieren te melden.

de bron 15 dec. '12 : http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/3364075/2012/12/15/Italianen-worden-verplicht-om-aangereden-hond-te-helpen.dhtml

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

16 december 2012

Bultrug "Johannes"

'Bultrug had gered kunnen worden'

zondag 16 dec 2012, 15:59

De bultrug op de zandbank Razende Bol had gered kunnen worden. Meerdere natuurorganisaties zijn ervan overtuigd dat zij bultrug Johannes terug naar zee hadden kunnen brengen als de overheid ze die kans had gegeven.

Dierenbeschermster Lenie 't Hart: "We hadden hem gewoon kunnen redden als er vanaf dag één goede communicatie was geweest met mensen die in de praktijk werken en de wetenschappers. We zijn heel verdrietig. Dit betekent ook dat in Nederland moet worden gevochten om een dier in leven te houden of om een dier dood te laten gaan. De mensen die hem dood wilden, hebben gewonnen."

Burgemeester

Volgens de dierenactivisten van Sea Shepherd ging het om een jong en relatief licht dier. "Waarom heeft Nederland, dat toch bekendstaat om bergingswerkzaamheden, dit niet kunnen klaren? Er waren al bedrijven die wilden helpen en die zeiden dat het goed te doen was. De techniek was er, de kennis was er en het geld was er en uiteindelijk is het niet toegestaan door het verbod van de burgemeester van Texel", zegt Sea Shepherd directeur Geert Vons.

Sea Shepherd zegt dat er niet is geluisterd naar internationale walvisexperts die in Nederland waren in verband met de rechtszaak over orka Morgan.

Ontleden

Vanochtend ontdekten medewerkers van Lenie 't Hart dat de bultrug dood is. Een speciaal team van Naturalis gaat het dier ontleden. Waar en wanneer dat gebeurt, is nog niet duidelijk.

Door middel van een sectie wil het team duidelijkheid krijgen over de gezondheidstoestand van de bultrug en de oorzaak van de stranding. De bultrug wordt misschien tentoongesteld in Naturalis, maar dat gebeurt in ieder geval niet op korte termijn, zegt het museum.

De Partij voor de Dieren wil dat de bultrug op de zandplaat blijft liggen. Het vindt dat dode zoogdieren niet mogen worden weggehaald uit de natuur, maar als voedsel moeten dienen voor andere dieren.

de bron: http://nos.nl/artikel/452286-bultrug-had-gered-kunnen-wor...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

09 december 2012

Blackberry ontploft in bed van jongetje (11)

ANP-19997579.jpg
Die arme Blackberry. Het gaat de fabrikant ervan, RIM, al niet echt voor de wind, duikt er opeens ook nog het nieuws op dat één van hun smartphones is ontploft en daarbij een jochie gewond is geraakt. Dat gebeurde dit weekeinde in Groot-Brittannië. Een 11-jarig jongetje werd ruw uit zijn slaap gewekt toen een gesmolten Blackberry aan zijn been plakte. Wat bleek: het toestel was ontploft terwijl hij sliep.

Het was de moeder van de 11-jarige Kian McCreath die haar zoontje wist te redden. Ze hoorde hem 's nachts schreeuwen vanuit zijn slaapkamer, waarna ze zich naar het geluid begaf. Daar trof ze haar zoontje te midden van een kleine vuurzee in zijn bed aan. Het toestel - een Curve - was ontploft en had vlam gevat. Zonder te aarzelen stopte ze Kian in een koud bad en bracht haar daarna naar het ziekenhuis. Hij hield tweede- en derdegraads brandwonden aan het drama over. RIM heeft nog geen idee hoe het heeft kunnen gebeuren, maar neemt de zaak hoog op.

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (2)

08 december 2012

vuurwerk....