08 december 2012

brrrr...........


Gepost door BIANCA | Commentaren (1)

07 december 2012

tweelingen horoscoop 7 dec '12


Kijk er voor uit dat niemand de dupe wordt van jouw overtollige energie en probeer je op tijd in te houden. Je lijkt wel een zenuwachtig en explosief projectiel. Deze voormiddag is uitstekend geschikt om ervan te genieten. Probeer zo tactvol mogelijk te blijven; sommige mensen hebben nu eenmaal een bord voor hun hoofd. Je kunt zo goed en lang afstand nemen, dat je wel het bos ziet, maar het zicht op de bomen raak je daardoor kwijt.

 

Het zicht op de bomen ben ik al kwijt want alles is wit van de sneeuw... Overtollige energie dat herken ik wel. zit nu meer binnen en doe van alles om mijn energie kwijt te raken...

Gepost door BIANCA in Algemeen | Commentaren (1)

gladde banden erg handig met dit weer


Leuk een rolstoel met gladde banden,kom nauwelijks de oprit van de stoep op,grrr.... Ik ben zo blij dat ik alleen naar buiten hoef met de hond maar die kan het gelukkig ook met wat kleine wandelingetjes af.Het is rot die gladde banden en dan krijg je als mosterd naar de maaltijd aanstaande maandag pas nieuwe banden op je rolstoel.

 

Ergste is dat ik in januari 2013 pas mijn nieuwe elektrische rolstoel krijg. 21 december verwacht de leverancier de rolstoel pas van de fabriek. en dan moeten de aanpassingen nog geplaatst worden... Aangezien de kerstdagen en oud & nieuw midden in de week valt zal het dus nog wel even duren.

Gepost door BIANCA | Commentaren (0)

02 december 2012

Winkeldieven stelen voor €700 aan vlooienpoeder

BP_06515486.jpg 

Twee mannen van 26 en 34 jaar uit Nieuwegein hadden wel erg veel last van ongewenste beestjes. Het duo probeerde in de plaatselijke dierenwinkel namelijk een flinke hoeveelheid vlooienpoeder te stelen. Toen een winkelbediende zag wat ze deden, sprak hij ze aan op de diefstal. Daarop brak een grote vechtpartij uit.

Toen het tweetal werd aangesproken op de diefstal, sprong de 26-jarige verdachte op de medewerker af. Hij schopte winkelstellages omver, kneep de keel van de man dicht en sloeg en trapte hem. Een getuige belde de politie, die de dief met moeite wist te overmeesteren. Daarop bleek dat het tweetal voor maar liefst 700 euro aan vlooienpoeder had gestolen. Het duo is, met hun vlooien, in de cel gezet.

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (2)

29 november 2012

Sindskort massage

Sindskort ken iemand die als hobby graag voet-been-rug-schouders en nek massage geeft. Dit heeft aardig goed effect voor mijn doorbloeding in voeten en benen. het voelt lekker soepel aan en de verkrampingen zijn weer eventjes verdwenen. Ach diegene komt 1 á 2 keer per maand dus het is echt een aanrader...

Gepost door BIANCA | Commentaren (0)

21 november 2012

2 jaar geleden


Het is alweer 2 jaar geleden dat ik mijn sleutel kreeg van mijn huidige woning. Ik kan jullie zeggen ik ga de eerste jaren ook zeker niet meer weg. Ik heb het dus reuze naar mijn zin. Heb veel meer contacten gekregen hier in die 2 jr tijd dan in die 8jr in de woon instelling...

Gepost door BIANCA in Tuin & Huis | Commentaren (2)

20 november 2012

Kou gevat op mijn rug

Ik heb sinds enige tijd extreem veel last van spieren die verkrampen en vast gaan zitten. Gister was ik bij de fysiotherapie en ze heeft mijn rug lichtjes gemasseerd gister middag maar sommige punten kon ze niet tot nauwelijks aanraken om te masseren, de tranen sprongen in mijn ogen en als ik kon springen was ik op gesprongen
vanuit mijn rolstoel. Ik moet nu op haar advies rustig aan doen, erg lastig als je niet rustig persoonlijkheid hebt...

Mijn rug voelt aan of er een plank aan vast geknoopt is. Het gaat tegen mijn eigen principes in maar ja soms moet je toe geven zoals nu... Het is dus weer afwachten of ik donderdag wel kan fietsen :(

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (1)

19 november 2012

Wat doe jij tegen de kou?

Misschien kan ik jullie dit ook wel vragen. Allicht hebben sommige van de lezers hier ook last van.

Ik vraag mij eigen af hoe jullie de strijd aan gaan tegen de kou?
Zo als vele heb ik last van koude voeten en benen, doordat mijn doorbloeding minder is. Ik heb al schapen wollen sokken, fleece sokken aan in bed, voetencremé van texel met mentol en sinds heel kort heb ik iemand die mijn voeten en benen masseert om de doorbloeding weer even opgang te helpen, ook al is het maar voor enkele dagen.
Als het echt gaat vriezen dan heb ik elektrisch dekentje of kruikje en sokken aan in bed. en over dag draag ik een skibroek, als het daadwerkelijk vriest.

Voor de rest heb ik de kachel tussen 19-20 graden staan als ik meerdeels thuis ben. Draag gewarteerde schoenen en wollen sokken.

Ben benieuwd naar jullie ideeën en eventuele tips...

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (0)

12 november 2012

dat ene pleziertje...

Horoscoop van 12 nov. 2012

Dat ene pleziertje hoef je je vanavond niet te ontzeggen. Je mag jezelf af en toe best eens lekker verwennen. Neem er wel bewust de tijd voor en geniet ervan. Je weet namelijk niet wanneer je weer tijd hebt voor zo'n fijne avond. Een gunstige dag voor alles wat met geld te maken heeft. Je kunt met een beurstip of informatie over onroerend goed je voordeel doen. Neem beslissingen op praktische gronden; emotionele betrokkenheid heeft een negatief effect.

 

Ik ben wel nieuwsgierig wat dat pleziertje is of gaat worden vanavond...???

 

Gepost door BIANCA in Algemeen | Commentaren (1)

Soms....

536474_10151223880789757_299524196_n.jpg

Gepost door BIANCA in Algemeen, Emoties | Commentaren (1)

11 november 2012

I drinked your coffee

549640_10151129195609799_600631396_n.jpg

Gepost door BIANCA | Commentaren (0)

10 november 2012

Oordelen

561077_10151134625469799_1409224675_n.jpg

Gepost door BIANCA | Commentaren (0)

08 november 2012

Ben op.........

Ben kapot....Ben moe, snotterig, etc........

Tsja waarom ga je dan niet op tijd naar bed maar dat is het hem nou juist dat kan ik niet. Ben nu eenmaal een avond mens.

Ik was vandaag zelfs te moe om in bad te gaan... terwijl ik juist zo op had verheugt. Maar mijn energie is op. Ik heb vanmiddag 4,66km gefietst in ruim 22 minuten. Het was echt keuze fietsen of in bad. Dat heb ik nu geweten.

 

Verder speelt er zich van alles af... Ik weet niet meer wat ik zal doen... Hoofd zit letterlijk en figuurlijk vol van alles en nog wat...

gg_63.jpg

06 november 2012

Weer gefietst

Ik heb naar 2 maanden niet fietsen op de home trainer, afgelopen 2 weken wel weer gefietst. Het voelt super goed allicht ben ik nu wel weer aan het opbouwen. Ik fiets nu ongeveer 20 minuten en dan gemiddeld 4km. Dat is voor nu meer dan genoeg. Mijn slijmbeurs ontsteking is zo goed als al weg. Maar door de weers verandering heb ik mijn rug vast zitten dit ook mede omdat ik niet mocht fietsen ivm die slijmbeurs.

Maar ik ben blij dat ik het weer kan gaan opbouwen. En ga uiteraard weer met veel plezier naar de fysiotherapie op de donderdagen. Behalve als het keihard regende als afgelopen donderdag. Maar ja het gaat om het fietsen...

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (3)

04 november 2012

aantal blog bezoekers stijgt...

Tsja ik had het nooit verwacht en gedacht. Dat ik vorige maand zo'n 8325 blog bezoekers heb gehad... Dat is zeker bedankje waard en hopen dat er alleen maar weer gaan worden.

 

tot nu toe:

commentaren: 1710 stuks

blog berichten geplaatst: 1217 stuks

aantal bezoekers ongeveer: tussen 7600 -8300 per maand

blog bestaat sinds 22 januari 2007

Ik wil iedereen bedanken die geregeld mijn blog bezoeken. en bedankt voor jullie vele reacties bij mijn berichten, blijf dat ook vooral doen!!!

Jullie hebben kunnen lezen wat ik zoal heb mee gemaakt en nog steeds. Allicht ligt het posten van berichtjes geregeld even stil... Maar ik probeer de leegte wel op te vullen met leuke animatie plaatjes of tekst/gedicht plaatjes.

Gepost door BIANCA in Actueliteit, Algemeen | Commentaren (2)

03 november 2012

partner via internet

Het is momenteel erg populair om via internet je partner te vinden. Allicht heb ik al vele vele malen gedated maar zonder enig resultaat tot op heden.

Ene kant is het ook risicovol om te daten. Je weet nooit wie daadwerkelijk voor je krijgt. Je kan je makkelijk verschuilen achter je pc en je heel anders voor doen dan je daadwerkelijk bent.

Ik heb al mee gemaakt dat jongens foto's van andere jongens gebruiken, zich op het profiel jonger voor doen dan dat ze in werkelijkheid zijn. Ik kan nauwelijks liegen tegen mensen. Waarom zou ik mij eigen anders voor doen dan ik zelf ben. Zo'n profiel is de eerste indruk van wie jij bent.

 

Ik ben eerlijk en er staat niet mijn profiel dat ik een lichamelijke aandoening heb en afhankelijk ben van een rolstoel maar zodra ik ingesprek raak met een jongen dan vertel ik het die jongen allicht en dat is vaak al wel vrij snel. In het begin zijn ze wel van ohw dat maakt mij niks uit, maar dan na enkele keren chatten blijkt dat ik hulp krijg dan krabbelen ze heel geleidelijk aan weer terug.

Jaren terug kon ik mij daar kwaad en pissig over maken maar dat is inmiddels afgelopen. Waarom zou ik mijn energie steken in een jongen die mijn niet accepteert en respecteert zoals ik ben. Dat is zonde van mijn energie en kan die energie beter gebruiken om verder te kijken. Je kan diegene niet veranderen en dat ie doet wat jij wilt en dat geldt ook voor mij. Ik heb naar eigen zeggen best pittig karakter maar ja om een goede indruk te geven laat je dat niet direct merken. maar daarom is het belangrijk om veel te kletsen via chatten,app-en en eventueel bellen en dan leuke dingen ondernemen.

 

Ik ben een dame die vlotte babbel heeft, verder ben ik erg open,eerlijk en enorm zelfredzaam persoon ondanks mijn lichamelijke aandoening.

Gepost door BIANCA in De liefde, Emoties, Mijn beperking | Commentaren (0)

29 oktober 2012

Winter Challenge voor: Spieren voor Spieren

Dit weekend ging de wintertijd in: om 3 uur werd de klok weer teruggezet naar 2 uur. Voor Spieren voor Spieren werd op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland 1 uur en 1 seconde gesport om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte.

 

Vier uur lang zond het Q-ochtendduo Mattie & Wietze live uit vanuit Eindhoven, het hoofdkwartier van deze Wintertijd Challenge, en deden verslag van alle gebeurtenissen. Dit deden ze samen met verslaggevers Eva, Jasper en Koen.

 

Toen uit het hele land de resultaten binnenkwamen kon Louis van Gaal het eindbedrag bekend maken: 133.546 euro.

 

http://www.q-music.nl/page/blog/13615

http://www.wintertijdchallenge.nl/wintertijd-challenge-20... 

Gepost door BIANCA | Commentaren (0)

28 oktober 2012

ben er weer


het is even geleden nadat ik de laatste keer heb gepost hier op mijn blog. Ja lieve mensen het gaat redelijk goed met mij. Ik heb de laatste rolstoel passing (voor de nieuwe rolstoel) inmiddels achter de rug. De rug orthese (dit is een afdruk van mijn rug) is gemaakt. Allicht moest ik wederom vroeg op maar ja als je iets wilt dan heb je het er zeker voor over. Als alles mee zit dan zit eind dit jaar in mijin nieuwe rolstoel Permobil C500 lowrider (lowrider houd in dat ik lager zit en stabieler rij).Tsja verder is mijn oude rolstoel aan zijn einde. Hij is op banden worden glad en alles kraakt en soms vallen er zomaar boutjes of schroeven uit. Maar ja hij moet het nog even volhouden en dan mag ie met pensioen...

Vorige week mijn slaapkamer op zijn kop gehad en de bedden tegen de andere muur aan gezet en het lijkt dat de slaapkamer veel groter of ruimer is. De transfer(de handeling) met de tillift gaat makkelijker. De ADL-Hulp heeft meer ruimte om de rolstoel weg te rijden. Daarnaast is de woonkamer ook al beetje verandert want er is een kast van uit de woonkamer naar de slaapkamer gegaan en in de woonkamer staat nu een open kast. Dit geeft wederom in de woonkamer een ruimer gevoel. Maar de verandering in de woonkamer is nog niet klaar. Maar hoe dan ook het begin is gemaakt. Ik ben er apentrots op hoe het nu staat.

 

In de liefde gaat het zijn gangetje. Ik heb wel leuke contacten met jongens gehad,waarvan er nu nog één jongeman van over is. Het contact verloopt aardig goed,maar ja ik ga niet op de zaken vooruit. De tijd zal het uitwijzen wat er gaat gebeuren.

Met de hond en de kat gaat het ook goed. De hond is wel erg knuffelig en aanhankelijk dat is opzicht erg lief... De kat is nog steeds lekker eigenwijs en blijft klein bitchy...

18 oktober 2012

De Wintertijd Challenge

De Wintertijd Challenge in de nacht van 27 op 28 oktober 2012 is een uniek fondsenwervend sportevenement van Spieren voor Spieren. In de nacht dat de wintertijd ingaat wordt er op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland 1 uur en 1 seconde gesport om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte.

Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat het sportevenement plaatsvindt in het uur dat de wintertijd ingaat (2 uur ‘s nachts) en de klok teruggaat. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kan winnen. Tijd winnen om behandeling en genezing van spierziekte bij kinderen te realiseren.

Droomafstanden Ludiek is dat deelnemers aan de Wintertijd Challenge op dit nachtelijke tijdstip door het teruggaan van de klok in 1 seconde droomafstanden kunnen afleggen. Het ultieme voorbeeld waar gezonde spieren toe in staat zijn om kinderen met zieke spieren te helpen.

Spieren voor Spieren Wintertijd Challenge Eindhoven
Spieren voor Spieren organiseert in de wintertijdnacht één hoofdevenement in Genneper Parken Eindhoven, waar je als hardloper, schaatser of zwemmer kunt deelnemen. Daarnaast moedigen we sportievelingen in heel Nederland aan op hetzelfde moment een eigen eigen lokale Wintertijd Challenge te organiseren.

Schrijf je in voor het hoofdevenement in Eindhoven of één van de lokale challenges.

Lokale Challenges
Klik hier voor een overzicht van alle lokale challenges in de nacht van 27 op 28 oktober.

 

Deelnemersinformatie

Klik hier voor alle relevante deelnemersinformatie voor de Wintertijd Challenge 2012.

 

4 uur durende live-uitzending Q-Music

Radiozender Q-Music zal in de nacht van 27 op 28 oktober een live-uitzending van 4 uur verzorgen vanuit de Wintertijd Challenge in Eindhoven. Het zal een een soort “langs de lijn” uitzending worden waarbij zowel verslag wordt gedaan van de sportprestaties in Eindhoven, als live wordt geschakeld naar lokale challenges die gelijktijdig in dezelfde nacht plaatsvinden op andere plaatsen in het land.

17 oktober 2012

Ik wil geen dromen kapot maken


De Amerikaanse versie van X Factor wilde Miley Cyrus graag in de jury hebben bij het nieuwe seizoen, maar Miley heeft dit aanbod afgeslagen. Ze wil namelijk niet degene zijn die dromen van mensen kapot maakt. “Ik wil daar niet zitten terwijl kandidaten alles geven wat ze hebben en dan zeggen: Je kunt er niets van. Het lijkt me vreselijk als mensen naar huis gaan en zeggen: Miley Cyrus heeft mijn toekomstbeeld kapot gemaakt.”

http://www.hyves.nl/topic/19179092/De_carri_re_van_Miley_...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (0)

16 oktober 2012

man (96) wordt vader


Je bent nooit oud genoeg om te leren. Dus ook niet om kindjes te maken. Dat was ongetwijfeld het motto van Ramajit Raghav. Deze 96-jarige Indiase boer werd onlangs voor de tweede keer in zijn leven vader en daarmee mag zich de oudste vader ter wereld noemen. Leuk detail: hij verbreekt daarmee zijn eigen record, want twee jaar geleden was hij ook al de oudste pappa, toen zijn 50-jarige vrouw van zijn eerste kindje beviel.

Een echte laatbloeier dus, maar dat heeft zijn redenen. Ramajit leefde namelijk het grootste deel van zijn leven celibatair en had dus ook twee geleden pas voor het eerst seks. Het geheim van zijn vruchtbaarheid - en leeftijd? Een leven lang geen alcohol en vlees. Mocht je laat kinderen willen krijgen, dan weet je dus wat je te doen staat.

http://www.hyves.nl/topic/19308867/Oude_ouders/?fromUpdat...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

13 oktober 2012

Is weekend!!!

222070_10151142672874799_2062966312_n.jpg

Gepost door BIANCA | Commentaren (0)

12 oktober 2012

Hond blijft waken bij doodgereden hond


De uitdrukking 'zo trouw als hond' is niet voor niets verzonnen. In een Russisch dorpje waakt een hond inmiddels al een week bij zijn dode kameraadje. De vrouwtjeshond is eerder deze week doodgereden door een auto. De bewoners van het dorpje hebben zich inmiddels over de hond ontfermd. Volgens een bewoner laat de hond niemand dichtbij komen en probeert het overleden beestje warm te houden met zijn eigen lichaam. De hondjes worden gekscherend ook wel Romeo en Julia genoemd. "Als de waakhond zich realiseert dat zijn vriendinnetje echt dood is, zijn er zat gezinnen hier de hem dolgraag willen adopteren", aldus een inwoner van het dorpje.

http://www.hyves.nl/topic/19167368/Opmerkelijke_dieren/?f...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (3)

08 oktober 2012

Het leven is een draaikolk...

262863_10151146032339799_389359245_n.jpg

Gepost door BIANCA | Commentaren (2)

07 oktober 2012

Misbruik door zorgverleners bij 400 patiënten


Van 2007 tot begin dit jaar zijn meer dan 400 patiënten seksueel misbruikt door zorgverleners. Dat bracht RTL Nieuws vandaag naar buiten, op basis van cijfers die het heeft opgevraagd bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het zou hier gaan om onder anderen bezoekers van huisartsen, psychiatrische patiënten en mensen met een verstandelijke beperking.

Bij deze laatste groep komt het misbruik het meest voor, namelijk 169 gevallen. Bij de psychiatrische patiënten wordt er gesproken over 113 patienten en in de eerstelijns zorg, zoals bij huisartsen, gaat het om 67 gevallen.

De opsomming is gebaseerd op de meldingen bij de inspectie, maar mogelijk zijn het er nog meer.

de bron: http://www.hyves.nl/topic/19064748/Seksueel_misbruik/?fro...

06 oktober 2012

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

06 oktober 2012

LOVE...

488369_10151146358424799_973121765_n.jpg

Gepost door BIANCA in De liefde | Commentaren (1)

27 september 2012

daghoroscoop TWEELINGEN


Die ene persoon heeft niet alleen slechte kanten, net zoals jij ook verschillende gezichten kunt laten zien. Wees dus wat geduldiger. Jouw vriendschappen zijn de laatste tijd niet altijd even stabiel. Erg lastig voor je, want je houdt vooral van zekerheid. Op het gebied van werk en inkomen wil je vrijer en onafhankelijker zijn. Let er als je samenwerkt op dat je je eigen ideeën trouw blijft en dat je niet teveel meegaat in de ideeën van de ander.

Gepost door BIANCA | Commentaren (3)

25 september 2012

Poes krijgt spuitje in plaats behandeling

 

Een Amerikaanse vrouw die haar poes naar de dierenarts liet brengen voor een vlooienbehandeling heeft haar huisdiertje niet meer levend teruggezien. In plaats van een vlooienbehandeling, heeft de behandelend dierenarts de 8-jarige poes namelijk per ongeluk een spuitje gegeven.

De zoon van de vrouw had het beestje naar de dierenarts gebracht, en heeft daar vermoedelijk de verkeerde formulieren aangeboden gekregen die hij - zonder ze zorgvuldig te lezen - getekend heeft. Blijkbaar heeft hij hiermee toestemming gegeven tot het euthanaseren van het kerngezonde dier.

De dierenarts ontkent op dit moment de beschuldigingen en stelt dat hij in de dertig jaar dat hij als dierenarts werkt vooral veel levens van dieren gered heeft.
 
24 september 2012
 
triest voor woorden, daarom wil ik ook zoveel mogelijk bij mijn dieren blijven als ze naar de direnarts moeten...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (3)

24 september 2012

Leraar over Megan: 'Je bent als heroïne voor me'

Waar het hart van vol is, stroomt de mond van over. En ook Jeremy Forrest, 30-jarige leraar die met zijn 15-jarige leerling Megan richting Frankrijk is vertrokken, raakte voor hun plotselinge vertrek niet over haar uitgesproken. Zo sprak hij in zijn blog openlijk over een 'moreel dilemma' van een verboden liefde, waar hij zijn liefde voor Megan net zo verslavend noemt als heroïne. Ook zou hij Megan via een andere gebruikersnaam overspoeld hebben met romantische berichten waarin hij haar de liefde verklaarde, haar vroeg om samen van huis weg te lopen en zei naakt naast haar wakker te willen worden.

Megan is voor het laatst gesignaleerd toen ze samen met de getrouwde Jeremy met de veerboot naar Frankrijk vertrok. Ondanks dat er met man en macht naar ze wordt gezocht, ontbreekt er van hen nog ieder spoor. De ouders van Megan zijn stuk van verdriet. Zij willen niks liever dan dat hun kleine meid weer veilig naar huis komt.

 

http://www.hyves.nl/topic/19291174/Megan_Stammers_vermist...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (1)

Leraar (30) vlucht land uit met leerling (15)

Engeland is in rep en roer in verband met de verdwijning van de 15-jarig Megan Stammers uit East Sussex. Alles wijst er momenteel op dat de tiener het land is uit gevlucht samen met haar wiskundeleraar Jeremy Forrest, die precies twee keer zo oud is als zij. Zij verschenen afgelopen vrijdag beiden niet op de school waar zij respectievelijk les volgen en geven.

De afgelopen maanden bestookte de 30-jarige getrouwde leraar zijn student al met liefdesbetuigingen via diverse sociale media, waarbij hij het meisje tot twee keer toe uitnodigde samen met hem te weg te lopen. Het huwelijk van de man stond al tijden bekend al beroerd - buren getuigen momenteel over flinke ruzies - maar de ouders van Megan kunnen op hun beurt geen reden aanwijzen waarom hun dochter zo nodig weg wilde lopen. Ze maken zich vooral verschrikkelijk veel zorgen. "Dit past totaal niet bij Megan," stelt de stiefmoeder van het meisje. "We weten niet hoe we hier mee om moeten gaan. Ze zou op dit moment hier moeten zijn. Bij ons."

De familie heeft inmiddels een oproep gedaan aan het meisje om zich te melden. De twee zijn voor het laatst gesignaleerd bij de veerboot in Calais, op weg naar Frankrijk.

24 september 2012

http://www.hyves.nl/topic/19291174/Megan_Stammers_vermist...

Gepost door BIANCA in Actueliteit | Commentaren (0)