23 januari 2014

record fietsen verbetert

Yeah ik heb vanmiddag weer 6,3km binnen 31 minuten gefietst... Nu lekker genieten van een kopje/pot thee.

fiets.png

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (0)

16 januari 2014

weer gestart met fietsen


Ik heb zojuist 5,81km in een tijd van 30.30minuten gefietst...

Zo nu heb ik dan eindelijk weekend, heerlijk!

reuze panda.jpg

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (2)

27 oktober 2013

time out


Hallo allemaal,

zoals jullie merken blog ik de laatste maanden niet zoveel meer. Er gebeurt een hoop en dit wel zo positief als negatief.

Zal beginnen met het positieve gedeelte. Ik ben nu lichtelijk blij dat mijn permobil (mijn elektrische rolstoel) weer aardig goed doet en het vertrouwen begint weer terug te komen in de rolstoel. Hij viel de gehele zomer geregeld uit en dat terwijl je voluit reedt was het ineens plop net of iemand in 1 x uitzetten alleen dat de rolstoel zelf i.p.v. iemand anders. Dit nu verholpen door een Monteur van de fabrikant permobil zelf.

Het fietsen op de aangepaste home trainer gaat nog steeds lekker. afgelopen week in iets meer dan 29 minuten een afstand gefietst van 5,87km...

Verder ben ik weer enorm gelukkig en kan ik zeggen dat er liefde in de lucht is (bloos).

En sinds een halve week drink ik per dag 1,5ltr water/thee, dit lijkt normaal maar voor mij is dit erg veel en moet ook mijn best doen om dit vol te houden. maar tot nu toe gaat het mij aardig goed af. Met thee redt ik het aardig.

Maar het negatieve gedeelte is dat mijn lichamelijke conditie langzaam verslechtert. Ik krijg mijn armen steeds minder goed omhoog. mijn jas aantrekken kost steeds meer energie om hem achter mij langs te krijgen.  haren borstelen lukt met moeite. mijn heup protesteert nog wel eens.

En nu ik dus meer water/thee drink moet je automatisch ook vaker naar het toilet wat voor mij ook energie opslokt. maar ja het is ook even wennen. ben ook net begonnen met dit gebeuren om meer water te drinken, moet het wel even de tijd geven.

16 juli 2013

wat kan ik nog "wel"

Mensen kijken bijna altijd naar wat je NIET kunt... Zal eens laten zien wat ik nog WEL kan. Zie hieronder; * praten * zelf eten maken & zelf eten * kan zelf drinken pakken (als het niet boven mijn macht staat) & drinken lukt ook zelf * hond uitlaten & kattenbak * beestjes eten geven * zelf dingen regelen * wasgoed ophangen *wasmachine vullen & aanzetten

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (1)

15 juni 2013

up date van 2 weken


Er is een hoop gebeurt de afgelopen tijd. Ik heb zware weken gehad en uiteraard ook moment van veel gezelligheid.

Maar eerst de zware periode.

Ik hoorde via via dat oud bewoonster van de woonlocatie destijds (in mei '13) is overleden en diegene kende die mevrouw aardig goed. Daarnaast hoorde ik dat een een moeder jong wa overleden en vlak daarna las ik op facebook dat oud schoolgenoot is overleden en nog niet eens 30jr was. Dit alles binnen 10 dagen en dat viel en valt nog wel steeds zwaar.

Naar enkele dagen ging het wel weer redelijk. Je wordt op zulke momenten weer even met de neus op de feiten gedrukt, dat is pijnlijk. Het beste kan iedereen je dan maar even maar met rust laten, maar helaas krijg je dan net die bezorgde mensen mat gevolg dat je dus chagrijnig wordt.

Afgelopen week eveneens een pittige week achter de rug. Maandag 10 juni om 7.30u mijn bed uit omdat ik om 10.30u in het ziekenhuis moest voor een gesprek met revalidatiearts... het gesprek verliep vlotjes en stond even later (15 minuten) weer buiten. Daarna nog ff door de stad geraced en wat dingen gescoord, maar niks bijzonders.

Dinsdag lekker rustig daggie.

Woesndag 12 juni wederom druk dagje, huishouden werd gedaan en ik moest wederom naar het ziekenhuis dit maal voor longcontrole. goed nieuws ik ben wederom goedgekeurd, alleen de beademingsmasker is wat bijgesteld en bevalt inmddels prima (masker is iets losser gezet). Maar verder waren de bloedwaardes goed en ik voel fit en energie-rijk. ik kom tijd te kort, hahaha.... grapje valt wel mee. maar kan wel meer doen overdag.

donderdag nog weer gefietst zo'n 5,5km in zo'n 27 minuten en daarna stortte ik in qua energie, maar veel tijd had ik niet om bij te komen want ik kreeg vlak daarna visite/logé. Met gevolg dat ik vrijdags (14juni) helemaal in elkaar stortte en dat ik in de avond migraine heb gekregen. En ik lag om 22u al in bed diep onder de dekens. Maar de logé werd ook ziek... kortom het was helse week en ik voel mij eigen aardig beter, de logé is nog ziek naar huis gegaan.

Na deze blog bericht ga ik lekker even uitwaaien met de hond en dan lekker mijn bedje op zoeken... heerlijk idee... Aankomende dagen lekker genieten van het zonnetje (als die schijnt tenminste) en volgend weekend weer party time heel weekend lang....

07 mei 2013

lastig als je achteruitgang merkt

Ik heb sinds enige tijd nu een nieuwe rolstoel. Er waren continue dingen niet in orde. De rolstoel is ook een aantal keren terug geweest naar de werkplaats. Als de nieuwe weg was zat ik weer in mijn oude rolstoel.  Door het gewissel van rolstoelen heeft mijn lichaam het aardig te verduren gehad, en nu mijn lichaam weer rust krijgt en moet wennen aan nieuwe verbeterde houding... Heb ik lichamelijke pijntjes en gewrichten die geregeld pijn doen en met gevolg dat het veel vergt veel energie en spierkracht.  Dit laatste merk ik het meeste. Bijvoorbeeld jeuk op mijn hoofd of nek dan krijg ik mijn arm nauwelijks omhoog. Iets oppakken was 2 maanden geleden dat ging nog zonder al te veel moeite maar nu moet ik het af en toe ondersteunen met mijn andere hand. Ik vindt het moeilijk om soms mijn eigen achteruitgang te accepteren of onder ogen te zien. En andere momenten heb ik het zelf niet eens in de gaten pas als iemand tegen mij zegt.

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (3)

01 april 2013

Paasweekend

Hopelijk hebben jullie net zoals ik een super gezellig paasweekend gehad.... Heerlijk gegourmet op de 1e paasdag en op de 2e paasdag gebrunched... Voorafgaand leuke en gezellige dag met mijn ouders.

 

132-300x225.jpg

 

 

 

Aankomende week weer een lekker weekje voor de boeg. Maar wil eerst nog ff reageren op een reactie op het laatste blog bericht. Ik heb tot op heden gelukkig mijn oude rolstoel behouden en daar redt ik mij eigen tot op heden mee. Dus ik kan gelukkig zelf mijn hond uitlaten en hoef ik geen andere daar voor te regelen, gelukkig maar. Maar heb hierover ook goed nieuws morgen dinsdag 2 april komt de nieuwe rolstoel weer terug en ga ik nog wel het ene andere uitproberen. Wat ik moet uitproberen dat zie en weet ik pas op het moment zelf als die dus terug is.

 471722_283411315066929_831981255_o.jpg

Verder gaat iets wat je dacht dat goed en rustig aan verloopt toch eigenlijk ook weer iets te snel te gaan. Gelukkig ben ik een eerlijk en open persoon en zeg het dan ook wat er in mij eigen omgaat. Het kan confronterend zijn maar ik ga er niet om heen draaien...

 

En hebben jullie nog wel leuke 1 april grappen uitgehaald...? Ik hoor het graag de 1 april grappen....

25 maart 2013

Omtrent de nieuwe rolstoel

Vanmorgen om 8.10u is mijn nieuwe elektr. rolstoel opgehaald. Ik was net ff verbaast maar bindt het wel erg plezierig, kon het ook niet geloven maar teamleider van de oude rolstoelleverancier heeft vanmiddag gemaild dat ze zelf ook geconcludeerd hebben dat de zittingconform wel gevaarlijk ver voor op het onderstel staat. En dat ze het bedrijf Permobil hier voor ingeschakeld... Nu verder afwachten... Ik ben wel blij dat ze mij nu wel op de hoogte houden.

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (2)

19 maart 2013

pissig

Ja hoor het gaat er op lijken dat de (oude) rolstoel leverancier voor de 4x op rij NIET heeft terug gebeld... Godver... Ze zouden tussen 12-14u terug bellen, NIET DUS!!! Mijn woede en bloed begint al aardig koken. Ben het nu echt spuugzat! Nou het moet verdorie niet gekker worden... Ik heb al 7x gebeld na de rolstoel leverancier waarvan 5x ingesprek en nu hebben zij het bij de teamleider neergelegd en ja die heel toevallig in overleg... Maar niet ff bellen met de mededeling dat ze het proleem bij de teamleider hebben neergelegd en dat het nog ff duurt... Ik ben het spuugzat...

teringzooi...

Jaja inmiddels einde van de middag, maar heb net voor de 8e keer de (oude) rolstoel leverancier gebeld maar teamleider was niet eens in overleg maar was vanmorgen al weg.... Hoe dan ook het is mij toch gelukt om een afspraak te maken maar NIET bij de oude leverancier maar bij huidige rolstoelleverancier... aanstaande donderdag 21 mrt in de middag eindelijk. Communicatie dat is heel erg moeilijk en zal altijd erg moeilijk blijven bij instanties.... Enorm opgelucht....pfff

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (0)

15 maart 2013

Het is weer zover....


ach het is weer zover, de rolstoel leverancier zou met spoed een afspraak maken om de nieuwe rolstoel op te halen om als nog de zitting naar achteren te plaatsen. Dit komt omdat de monteur dit niet alleen en niet de materialen had. (dit wist ik al van te voren, maar ja het mag wat kosten tegenwoordig) 

 

Maar zo als altijd moet je er weer zelf achter aan bellen... om die afspraak te maken. Wat is nog SPOED tegenwoordig??? toch geen anderhalve dag (ruim) nodig om die rolstoel in te plannen voor de werkplaats...

10 maart 2013

Weer terug

Ja heb zoals jullie hebben gemerkt een blogpauze gehad en genomen... Er is onder tussen een hoop gebeurt. Ik rij inmiddels wel rond in mijn nieuwe rolstoel. Maar helaas is die nog niet orde. Er moest een nieuw zitkussen bestelt worden en de levertijd is zo'n 4 weken (maar hou rekening met 6 weken). De gehele zitting zit te ver naar voren geplaatst op het onderstel waardoor die voor kantel of kiept als ik afrem of stoep-afritje af rij. Als alles mee zit (waar ik helaas weinig vertrouwen in heb) wordt het laatste genoemde probleem aanstaande woensdag verholpen. (vinger gekruist, of het gaat lukken met 1 monteur). Ga van het ergste uit en dat is dat rolstoel mee moet naar de werkplaats. hoe dan ook is het afwachten. De rugleuning wordt ook weer aangepast aangezien ik wat kilootjes kwijt ben en de rugleuning niet goed aansluit.

 

Verder de kou slaat weer enorm toe op mijn spieren. Ik fiets af en toe weer op de home trainer en haal ik de 3km in 3x 5minuten fietsen. Ben nog aan het stoeien met verkoudheid.

Tsja en sinds kort lijkt het wel of ik oude klasgenoten of oude mede scholieren reunië hou. Ik krijg langzaam aan steeds met meer bekende vanaf schooltijd wederom contacten... Het ene contact is gewoon en de andere meer intenser... Maar met eentje is het contact enorm intens (helaas ga ik er verder niet op in...)

 

Hoe dan ook ik geniet met volle teugen en ondanks de negatieve gebeurtenissen of gedoe met mijn nieuwe rolstoel voel ik mijn eigen super goed en zie ik zoals vaak wel enorm positief.

21 februari 2013

up date

De dagen vliegen voorbij...

De afgelopen 10 dagen zijn er vervelende en hele positieve dingen gebeurt. Ik rij intussen al wel in mijn nieuwe kermit rolstoel rond. Ze hebben vanmorgen, wat wel een komisch gezicht was 2 mannen aan mijn rolstoel zien sleutelen, Ze zijn bijna 3u bezig geweest... Hij is 5 cm smaller gezet. Oude zitkussen is opgevuld... Vond het wel wat hebben eigenlijk toe kijken en mee denken over oplossingen. Lichamelijk vergt wel wat maar ja heb straks lang weekend. De rolstoel is nog niet helemaal klaar er moeten alsnog dingen aangepast of bijgesteld worden.  

nare dingen: Onder andere een date die had afgezegd en vervolgens niks meer van zich laat horen. Dat is (....) streek.Maar ja wat doe je er tegen... Verder nog niet helemaal opgeknapt van de keel ontsteking. Ben wel naar de huisarts geweest maar werd simpel weg met een neusspray naar huis gestuurd... maar is het aanstaande maandag niet over ga wederom naar de huisarts.Ik eet vitamine, kom geregeld op een dag buiten. Het enige wat ontbreekt is genoeg slaap rust... dat neem ik dit weekend hihihihi...

maar goed ik heb wel weer iemand anders terug gevonden van vroeger. Vroeger klinkt of ik heel oud ben (nou ja wordt wel 30 he,hahaha) maar ja.... het contact verloopt erg goed en we gaan elkaar snel zien en iets samen drinken. het voelt zo vertrouwt en kijk er enorm naar uit om die jongeman inmiddels weer te zien.

Ik heb verder bedacht om mijn 30e verjaardag (dat duurt nog wel eventjes gelukkig) groots te vieren... ik moet nog wel een hoop dingen regelen. Dat gaat wel goed komen...

06 februari 2013

Gaat weer de goede kant op


Ik heb al een goede week last van verkoudheid en dit werd keel ontsteking. Ik had geen stem meer, en slikken was erg pijnlijk. maar met veel vitamines en genoeg drinken. Daardoor kan ik nu weer aardig goed slikken en het ergste is voorbij. Nu nog lekker aan snotteren en energie weer terug krijgen dan kunnen we er volgende week weer tegen aan. Dus nu nog even paar dagen rustig aan doen.

Lekker genieten van de buiten lucht met de hond samen. Het is zeker genieten met het winter zonnetje. zoals vandaag. de sneeuw verdwijnt letterlijk voor de zon... dus geen bagger in huis van de sneeuw/ijsbrokken.

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (1)

04 februari 2013

Ziek thuis hangen...


Tegen mij zin in, geef ik mijzelf toch maar een aantal dagen de tijd om uit te zieken. Kan wel praten maar met moeite en slikken is pijnlijk... Maar ja met geregeld vitamine (fruit)smoothies gaat het al wel weer stukkie beter dan vorig week. 

Thuis hangen en niksen!!!!!!!!!! pfffff....

er moet nog wel hoop geregeld worden maar dat is telefonisch dat wordt nu net iets te veel...dat trek ik echt niet.

Gepost door BIANCA in Mijn conditie | Commentaren (3)

Nog geen nieuwe rolstoel,verdomme....

vorige week woensdag in vol verwachting zitten wachten op mijn nieuwe elektrische rolstoel. Eenmaal thuis past de rolstoel nog maar net door de tuindeur heen. Ze hebben de rolstoel veel TE breedt gemaakt. hier ff op een rijtje wat niet aan klopte;

wat niet goed was aan de nieuwe rolstoel...
* Armleuning liepen te ver door naar achter (achterste stukje gebruik ik niet eens)
* Armleuning naast de rugleuning (hierdoor is de stoel gelijk stukke breder)
* Zitting is 56cm diep en 56cm breed (huidige zitting is 60cm diep en 50cm breed en dat is prima!!!)
* De extra functie bediening zit links ipv rechts, die moet los van het stuurkastje.
 

Kortom hebben ze met veel tegen zin de rolstoel weer mee terug genomen. Ik heb donderdag ochtend nog eens gebeld omtrent mijn nieuwe groene monster (rolstoel). Krijg je te horen "jij wilt snel antwoorden...." Wat denken hun dan... Ze hadden nog maar net een "spoed" oproep gedaan richting de adviseur die de passingen heeft gedaan. Dus dat kan nog wel ff duren.... Klotezooi en ja en het is flink balen...
 
 
Om echt KWAAD om te worden. Kleine dingen zoals die functie bediening hadden ze allicht terplaatsen nog kunnen veranderen. maar afmeting van zitkussen is toch wel idioot... 6cm te breed en 4cm te kort.... echt te zot voor woorden... Terwijl je heel duidelijk hebt aangegeven dat de huidige afmeting PRIMA is!!!

22 januari 2013

Tijd voor een feestje!!! Deze blog bestaat alweer 6jr.

Zo mijn blog bestaat vandaag alweer 6jr. De jaren zijn voorbij gevlogen, al zeg ik het zelf... Ik wil al die ruim 300.000 blog bezoekers nogmaals enorm bedanken.  Even speciaal wil ik bedanken Magda, Danique, P-ter, Ourlipsaresealed, kelly de kooijer, teamblue, Willy.... Dit zijn mijn trouwe blog bezoekers... (allicht ben ik een aantal vaste bezoekers vergeten te noemen,sorry maar jij/jullie ook bedankt). En laat gerust jou reactie achter bij de blog berichten... dat zou ik erg leuk en plezierig vinden. In die jaren is er hele hoop gebeurt en vooral verandert.

 

Ik begon de blog op mijn 23e.... Ik postte over de liefde, hobby's, mijn huisdieren, dagelijkse gang van zaken.

Inmiddels ben ik al weer 29 jaar en woon ik elders maar dan geheel zelfstandig, kan ik hulp oproepen wanneer en hoe laat ik het zelf wil. Dit sinds december 2010!!! Heb geen “vaste tijden” meer... Ik woon hier nu met heel veel plezier met mijn border collie en kat. Woon vlakbij de dijk en ga er dan ook lekker op uit samen met mijn border collie.

 

Ik heb in juli 2011 een prachtige tattoo laten zetten. Waar ik allicht wel engelen geduld voor moest op brengen want ik moest 7u stil zitten. Tsja zult denken ja je zit al in een rolstoel maar dat wil dus niet zeggen dat ik stil kan zitten. Er gaan er zeker in de toekomst meer komen, het is zeker verslavend,hahaha...

 

Ik moet altijd wat te doen hebben. Mijn hobby's zijn uitgebreid met maken van sieraden en stoffen mobiele hoesjes. Helaas verloopt de verkoop niet zoals gedacht. Maar heb intussen ook hele oude hobby opgepakt en dat is punniken. Dit project was ik 12jr geleden al mee begonnen en het einde begint nu echt langzaam in zicht te komen!

Sinds juni 2012 ben ik distributeur van een bedrijf FM Group Benelux... (als je wilt weten wat dit is google het gerust...)

 

20 november 2012

Kou gevat op mijn rug

Ik heb sinds enige tijd extreem veel last van spieren die verkrampen en vast gaan zitten. Gister was ik bij de fysiotherapie en ze heeft mijn rug lichtjes gemasseerd gister middag maar sommige punten kon ze niet tot nauwelijks aanraken om te masseren, de tranen sprongen in mijn ogen en als ik kon springen was ik op gesprongen
vanuit mijn rolstoel. Ik moet nu op haar advies rustig aan doen, erg lastig als je niet rustig persoonlijkheid hebt...

Mijn rug voelt aan of er een plank aan vast geknoopt is. Het gaat tegen mijn eigen principes in maar ja soms moet je toe geven zoals nu... Het is dus weer afwachten of ik donderdag wel kan fietsen :(

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (1)

19 november 2012

Wat doe jij tegen de kou?

Misschien kan ik jullie dit ook wel vragen. Allicht hebben sommige van de lezers hier ook last van.

Ik vraag mij eigen af hoe jullie de strijd aan gaan tegen de kou?
Zo als vele heb ik last van koude voeten en benen, doordat mijn doorbloeding minder is. Ik heb al schapen wollen sokken, fleece sokken aan in bed, voetencremé van texel met mentol en sinds heel kort heb ik iemand die mijn voeten en benen masseert om de doorbloeding weer even opgang te helpen, ook al is het maar voor enkele dagen.
Als het echt gaat vriezen dan heb ik elektrisch dekentje of kruikje en sokken aan in bed. en over dag draag ik een skibroek, als het daadwerkelijk vriest.

Voor de rest heb ik de kachel tussen 19-20 graden staan als ik meerdeels thuis ben. Draag gewarteerde schoenen en wollen sokken.

Ben benieuwd naar jullie ideeën en eventuele tips...

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (0)

08 november 2012

Ben op.........

Ben kapot....Ben moe, snotterig, etc........

Tsja waarom ga je dan niet op tijd naar bed maar dat is het hem nou juist dat kan ik niet. Ben nu eenmaal een avond mens.

Ik was vandaag zelfs te moe om in bad te gaan... terwijl ik juist zo op had verheugt. Maar mijn energie is op. Ik heb vanmiddag 4,66km gefietst in ruim 22 minuten. Het was echt keuze fietsen of in bad. Dat heb ik nu geweten.

 

Verder speelt er zich van alles af... Ik weet niet meer wat ik zal doen... Hoofd zit letterlijk en figuurlijk vol van alles en nog wat...

gg_63.jpg

06 november 2012

Weer gefietst

Ik heb naar 2 maanden niet fietsen op de home trainer, afgelopen 2 weken wel weer gefietst. Het voelt super goed allicht ben ik nu wel weer aan het opbouwen. Ik fiets nu ongeveer 20 minuten en dan gemiddeld 4km. Dat is voor nu meer dan genoeg. Mijn slijmbeurs ontsteking is zo goed als al weg. Maar door de weers verandering heb ik mijn rug vast zitten dit ook mede omdat ik niet mocht fietsen ivm die slijmbeurs.

Maar ik ben blij dat ik het weer kan gaan opbouwen. En ga uiteraard weer met veel plezier naar de fysiotherapie op de donderdagen. Behalve als het keihard regende als afgelopen donderdag. Maar ja het gaat om het fietsen...

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (3)

28 oktober 2012

ben er weer


het is even geleden nadat ik de laatste keer heb gepost hier op mijn blog. Ja lieve mensen het gaat redelijk goed met mij. Ik heb de laatste rolstoel passing (voor de nieuwe rolstoel) inmiddels achter de rug. De rug orthese (dit is een afdruk van mijn rug) is gemaakt. Allicht moest ik wederom vroeg op maar ja als je iets wilt dan heb je het er zeker voor over. Als alles mee zit dan zit eind dit jaar in mijin nieuwe rolstoel Permobil C500 lowrider (lowrider houd in dat ik lager zit en stabieler rij).Tsja verder is mijn oude rolstoel aan zijn einde. Hij is op banden worden glad en alles kraakt en soms vallen er zomaar boutjes of schroeven uit. Maar ja hij moet het nog even volhouden en dan mag ie met pensioen...

Vorige week mijn slaapkamer op zijn kop gehad en de bedden tegen de andere muur aan gezet en het lijkt dat de slaapkamer veel groter of ruimer is. De transfer(de handeling) met de tillift gaat makkelijker. De ADL-Hulp heeft meer ruimte om de rolstoel weg te rijden. Daarnaast is de woonkamer ook al beetje verandert want er is een kast van uit de woonkamer naar de slaapkamer gegaan en in de woonkamer staat nu een open kast. Dit geeft wederom in de woonkamer een ruimer gevoel. Maar de verandering in de woonkamer is nog niet klaar. Maar hoe dan ook het begin is gemaakt. Ik ben er apentrots op hoe het nu staat.

 

In de liefde gaat het zijn gangetje. Ik heb wel leuke contacten met jongens gehad,waarvan er nu nog één jongeman van over is. Het contact verloopt aardig goed,maar ja ik ga niet op de zaken vooruit. De tijd zal het uitwijzen wat er gaat gebeuren.

Met de hond en de kat gaat het ook goed. De hond is wel erg knuffelig en aanhankelijk dat is opzicht erg lief... De kat is nog steeds lekker eigenwijs en blijft klein bitchy...

03 september 2012

Lekker daggie


Tsja vandaag heb ik een lekker dagje tot nu toe... Was vroeg wakker vanmorgen maar ja wel lekker. Het zonnetje schijnt lekker nu. Ontbeten in de tuin en dus lekker in het zonnetje.De rolstoel heeft het weekend overleefd. De tijdelijke oplossing houd het nog steeds vol. Zo even lunchen en dan op naar de fysiotherapie voor mijn armtraining...

Voor het eerst tijden dat ik niet echt op zie tegen leuke week. Morgen ga ik mijn mob. abonnement verlengen met toestel. Woensdag de passing moment met de nieuwe rolstoel, ben erg benieuwd.. Ga mij eigen wel opscherp zetten, zodat ik ook voor uit kijk wat er nodig is... qua aanpassingn...

Donderdag vroeg een afspraak en in de middag weer lekker fietsen... en dan is mijn weekje met afspraken weer voorbij. Maar goed hij is net begonnen...

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (1)

02 september 2012

Echte verbetering van conditie


Ik heb afgelopen donderdag, boven mijn eigen verwachting na 3 weken niet gefietst te hebben, een afstand van 7,97 km gefietst in 38 minuten. Dit was erg verrassend en ik was dan ook dolblij dat ik het eindresultaat zag... Ik had juist verwacht na 3 weken niet fietsen een afstand van net 5 km ofzo maar niet als ik daarvoor had gefietst. Gelukkiger kon je me niet krijgen... Is mijn conditie dus daadwerkelijk verbetert en gek genoeg had ik ook niet extreem veel spierpijn.

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (2)

24 juni 2012

Weer gefietst

afgelopen donderdag heb ik onlangs weer ruim 6 km gefietst. Het voelde heerlijk en helaas was de tijd om nog langer te fietsen maar ja... Aankomende donderdag gaan we er weer voor.

Maandag (morgen dus) weer lekker de arm spieren trainen. Thuis train ik mijn buikspieren als ik tv zit te kijken. Ik span mijn spieren dan geregeld aan voor 5 a 10 minuten achter een. Dit alles om op langer termijn een betere conditie te krijgen en allicht wat kilo's kwijt te raken. Ik doe het voor mij zelf. In het verleden is het mij ook gelukt om enkele kilo's kwijt te raken, daar ga ik nu weer voor streven...

Ik heb nu een diepvriezer en kan nu mijn restantjes qua eten in vriezen en een andere keer op eten. Dus als ik geen zin heb om te koken dan haal ik gewoon wat uit de vriezer ideaal. Hierdoor raak ik minder geneigd om fast food te eten. Ik probeer nog steeds minderen met chips. Ik ben momenteel eerst de restanten van mijn verjaardag van afgelopen woensdag (20 juni) op te maken. Dus ik hoef weinig tot geen boodschappen te doen, dan kom ik niet in de verleiding.

Ik wil dit zelf en doe het voor niemand anders dan mij zelf...

 

17 juni 2012

De afgelopen dagen

De afgelopen dagen zijn voorbij geschoten.

Donderdag middag weer gefietst zo'n 7,29km in zo'n 35,35 minuten... Het voelde weer goed. Vrijdag morgen kwam ik met onder rug tegen de toilet beugel en dat was behoorlijk pijnlijk. Dit was precies op de zelde plek als in januari van dit jaar waar ik ook mijn onder rug stootte. Dit is is tot op heden nog best pijnlijk, vooral in de avond uren.

Gister kwam ik tot de ontdekking dat ik 4 tv zenders miste en was in lichte paniek maar naar veel gemopper en gestuntel heb ik de 4 tv zenders weer terug.

Vandaag uitgeslapen en daarna gewandeld met de hond in een stevige wind en zonnetje dus dat was wel even lekker... In huis lekker aan het opruimen geslagen. Dit omdat ik van de week weer jaartje ouder wordt... Ik heb ook al wat lekkernij ingekocht de AH is hier ook gewoon open op zondag dus dan hoef ik van de week nog maar weinig boodschappen te doen. Nu even relaxen voordat de spannende EK voetbal wedstrijden van poule B van start gaan.

Veel kijk plezier met de EK voetbal wedstrijd... Ik ben er klaar voor...

04 juni 2012

frisjes buiten


Tsja, vergelijken met vorig weekend is dat het nu echt fris en eigenlijk wel koud is. Een voordeel heeft het wel dat het koelt in huis nu wel wat af.

Maar vandaag is het echt weer om binnen te blijven. Een lange wandeling met de hond trekt niet echt dus die hebben we vanmorgen gelijk maar gedaan en straks nogmaals en tussen door voor het huis even laten plassen. En mijn arme Boomer heeft zijn voetzolen ernstig kapot dat we toch voor de zekerheid een bezoekje aan de dierenarts gebracht afgelopen dinsdag... Het loshangende vel/eelt heeft de dierenarts er afgeknipt en nu 2x per dag insmeren met uierzalf en hij mag niet rennen. Dat laatste is het moeilijkst maar ja dan maar kleinere wandelingen en wat vaker aan de riem. Het gaat gelukkig nu weer de goede kant op, maar we wandelen nog wel steeds kleine rondjes...

Verder had ik afgelopen week geen fysiotherapie... Maar heb het eerlijk gezegd wel gemist, maar aankomende week kan ik er weer tegen aan... heerlijk idee...

 

Gepost door BIANCA in Boomer & Dolly, Mijn conditie | Commentaren (0)

19 april 2012

Heerlijk 6,74 km gefietst


Vandaag heb ik heerlijk dagje al zeg ik het zelf. vanmorgen uitgerust opgestaan, lekker gepoedeld, ontbeten, hond uitgelaten, boodschappen gedaan, gelunched, fysio gehad (weer 3x 10 minuten en totaal 6,74 km gefietst in zo'n 31 minuten. Het fietsen ging ook heel goed korte pauzes en lekker ontspannend gefietst), hond weer uitgelaten,voor de 3e keer het PGB verantwoordingsformulier opgestuurd (de eerste 2 formulieren schijnen niet aangekomen te zijn, erg vaag...waar en bij wie ligt de oorzaak??)... etc.. Dat was mijn dag zo globaal en begin net pas een beetje in te zakken van vermoeidheid maar ja ik heb vanaf nu weekend...

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (1)

08 april 2012

Strijd...


Ik heb al eerder gepost (om precies te zijn 4 maart) "afgelope met...". Dit gaat over het feit om veel minder fastfood te eten en minder chips. Die weken er daarna is dat helaas niet op gegaan om te MINDEREN... . Sinds de afgelopen 2 weken heb ik na mijn eigen idee wel een balans gevonden.

Dit in de zin van: veel thee drinken (6-8 kopjes per dag) of ik drink water uit half liter flesje, eet fruit, tomaat, komkommer,sla, groente... Minder pasta's (dit is niet makkelijk want ik ben gek oop pasta) eten. In de weekend mag ik dan wat lekkers zoals tuc... Eet nu ook gegereld alleen vlees met groente. Ik voel mij eigen al wel een stuk beter in de zin van meer energie over dag.

Ik fiets 1x per week gemiddeld zo'n 6 km binnen in half uur. Moet wel eerlijk zeggen zou het liefst nog wel 1x per week extra willen fietsen maar helaas moet er iemand zijn om mijn voeten goed vast te zetten... Maar ja het is niet anders.  Ik doe dan ook nog 1x per week mijn armen trainen beide doe ik bij de fysiotherapie.

Kortom ik ga het zo volhouden en dat ondanks met de feestdagen. wel wat extra's maar met minder mate... en genoeg blijcen drinken.

 

05 april 2012

6,11 km gefietst

Ja ik heb weer een aantal kilometers gefietst vandaag op de home trainer. Het was erg warm in die ruimte dus was al gauw buiten adem. Maar we hebben het weer voldaan...

 

Verder vandaag 3 grote bank kussens voor een vriendin afgemaakt. Dit ging helaas niet zonder problemen. De draad knapte geregeld en anders ging het weer scheef onder de naald. De naaimachine werkte dus niet echt mee. Maar eind goed al goed, de bank kussens zijn klaar!!!

30 maart 2012

Weer wat km's gefietst

Twee weken terug heb ik maar liefst 6,19km gefietst in zo'n 28 minuten. 3x 9 minuten en kleine pauze momenten er tussen door.

Eén week geleden kon ik helaas niet gaan fietsen want ik had afspraak elders en dat was even eens belangrijk. Dan moet je een keuze maken.

Gister heb ik dus weer gefietst zo'n 5,89 km in 28 minuten. 3x 9 minuten en na elke 9 minuten even paar minuten pauze.Ik hoor en zie jullie al rekenen 3x9=27 dat weet ik maar de warming up van 3x 20 seconden is ook weer een minuut bij elkaar..Het kostte me wel even weer moeite maar eenmaal weer de slag te pakken dan ging het wel weer lekker. Ik voelde mijn benen aardig verzuren en mijn heupen voel ik ook nog...

Gepost door BIANCA in Mijn beperking, Mijn conditie | Commentaren (1)